Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

“Bitcoin 250 Bin Dolar Olmadan Tehdit Oluşturamaz”

Kripto para yatırımcıları ve piyasa takipçileri yıllardır, Bitcoin’in geleneksel piyasa otoriteleri tarafından bir tehdit oluşturduğu için hedef alınabileceğinden korkuyorlar. Fakat analistlere göre Bitcoin fiyatı 250 bin dolar üzerine çıkmadan bu, pek de mümkün değil.

Bitcoin’in benimsenme oranlarına ve giderek artan performansına rağmen, bu değerler BTC’nin makro düzeyde bir tehdit olarak görülmesi için yeterli değil. DTAP Capital ve Gold Bullion Int. kurucu ortağı ve uzun soluklu Bitcoin destekçisi Dan Tapiero, Bitcoin’in büyük ölçekte bir tehdit olarak algılanması için BTC fiyatının 250 bin dolar ya da piyasa değerinin 5 trilyon olması gerektiğini söyledi.

Chiprex CEO’su Eric Lombrozo’nun Bitcoin için sosyal medyadan yaptığı “eskiden geleneksel paralara karşı alternatif bir para teşvik edilseydi, bir şekilde sizden kurtulmaya çalışırlardı” şeklindeki açıklamalara cevap veren Tapiero, bu düşüncenin yanlışlığını savundu.

Bitcoin, Küresel Güçler İçin Tehdit Olamayacak Kadar Küçük

Dan Tapiero makro otoriteler için 200 milyar dolarlık bir piyasa değerinin çok küçük bir miktar olduğunu söyledi ve altın piyasa değeri 12 trilyon olmasına rağmen bunun kimsenin umurunda olmadığını da ekledi. Tapiero Bitcoin’in küresel otoriteler tarafından önemsenmesi için en az 250 bin dolar olmalı yorumunda bulundu.

bitcoin-250-bin-dolar

Goldman Sachs eski yöneticilerinden ve Real Vision CEO’su Raoul Pal da Tapiero’yu destekler nitelikte açıklamalarda bulundu ve Bitcoin’in şu an küresel ölçekle alakasız bir noktada olduğunu belirtti. Pal, Tapiero’ya katılarak 10 trilyon dolarlık bir piyasa değerinin bile çoğu merkez bankasını ilgilendirmediğini söyledi. Pal, FX piyasasının bir günde bunun yarısını DTCC’de ise bir yıl 1 katrilyondan fazla işlem yapıldığının altını çizdi.

Hem Dan Tapiero hem de Raoul Pal yaptığı açıklamalara karşı sıkı birer Bitcoin destekçisi. İki isim de uzun vadede Bitcoin fiyatının 100 bin doların üzerine çıkabileceğine inanıyorlar. İkilinin yaptığı açıklamalar, Bitcoin’e inanmadıklarına değil; gerçekçi bir şekilde şu anki piyasa durumunu gözler önüne sermek olarak yorumlanıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment