Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Uniswap 2 Milyar Dolar ile DeFi Dünyasında İlke İmza Attı

Uniswap, DeFi sektöründeki kitlenen toplam değeri 2 milyar dolara ulaşan ilk platform oldu. Merkeziyetsiz finans dünyasına kitlenen toplam değer ise 11 milyar doları aştı.

DeFi Pulse verilerine göre, DeFi dünyasının en popüler uygulamalarından Uniswap platformuna kitlenen toplam değer (TVL) 2 milyar doları geçti ve yeni bir rekora imza atıldı. Bu gelişme ile Uniswap, 2 milyar dolarlık TVL değerini geçen ilk merkeziyetsiz finans protokolü oldu. Uniswap’i takip eden diğer DeFi projeleri ise 1.95 milyar dolar ile Maker (MKR) ve 1.52 milyar dolar ile Aave (LEND).

DeFi Sektöründe Uniswap’e Genel Bakış

  • Şu an itibarıyla Uniswap protokolüne kilitlenmiş toplam değer 2.06 milyar dolar.
  • Platforma en çok kilitlenen kripto para birimi ise Ethereum.
  • Uniswap platformunun DeFi sektöründeki hakimiyeti yaklaşık %19 oranında seyrediyor.
uniswap-defi-tvl
Uniswap TVL değerinin 90 günlük değişimini gösteren grafik. Kaynak

DeFi dünyasındaki tüm platformların kitlenen toplam değeri ise 11 milyar doların üzerine çıktı. Piyasa uzmanlarına göre, DeFi dünyasının bu hızlı yükselişinde en büyük rol oynayanlardan biri de, popülerliğini giderek arttıran yield farming modeli. DeFi’da likidite bakımından sıralanacak bir listede ilk üçte yer alan coinler ise Ethereum (ETH), Tether (USDT) ve Wrapped Bitcoin (WBTC) olarak gözlemleniyor.

Uniswap Kendi Kripto Parasını Piyasaya Sürdü

Unsiwap yaklaşık 10 gün önce, kendi kripto para birimi UNI coini piyasa sürdü. UNI, piyasaya sürüldüğü gibi büyük bir ilgi ile karşılaştı. Yatırımcıların bu ilgisine kayıtsız kalamayan birçok kripto para borsası, daha 24 saat bile geçmeden UNI coini listelediklerini duyurdular. Karşılaştığı yoğun ilgi ile değerini 5 doların üzerine çıkaran UNI, son zamanlarda ise bu performansı sürdüremedi. Son 7 günde %13’ten fazla değer kaybı yaşayan UNI şu an 4,57 dolardan işlem görüyor. UNI tokenın piyasa değeri ise 650 milyon doların üzerinde.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment