Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Hafta Bitcoin İçin İzlenecek 5 Haber (28 Eylül – 4 Ekim)

(28 Eylül – 4 Ekim) Bitcoin fiyatı dünkü Trump haberi sonrasında 10 bin 900 dolar üstüne kadar çıktı. Hafta boyunca 10 bin 800 dolardaki direnişi kırmaya çalışan ve bunu nihayet başaran Bitcoin şimdi 11 bin dolar seviyesini test etmekte. Peki Bitcoin fiyatı 28 Eylül – 4 Ekim haftası görülecek 5 haber sonrası nasıl bir grafik çizecek?

Kripto para piyasası geçen hafta boyunca kısmen yatay bir grafik çizdi. Piyasanın toplam değeri 21 Eylül’de 354 milyar dolarken 28 Eylül itibarıyla 351 milyar dolar düzeyinde. Bu arada %57’lik dominansı bulunan Bitcoin 200 milyar dolarlık piyasa değerine sahip.

Bu Hafta Takip Edilecek 5 Haber

  • New York Times pazar günü Donald Trump’ın vergi borçları ile ilgili bir haber yayınladı. Haberde Trump’ın 2016 ve 2017 yıllarında yıl genelinde sadece 750’şer dolar vergi ödediği öne sürüldü. Trump’ın “Tamamen uydurma” diyerek yalanladığı bu haberin piyasaları etkilemesi bekleniyor. Bitcoin’in pazar gecesi yaşadığı yükseliş de bu haber ile açıklanabilir.
  • 59. Başkanlık Seçimi için mücadele eden Donald Trump ve Joe Biden, 29 Eylül Salı günü (TSİ çarşamba sabaha karşı) ilk başkanlık tartışmasını yapacaklar. Bu canlı yayın tartışmasında koronavirüs, ekonomi, şiddet olayları gibi olaylar konuşulacak. Wells Fargo stratejisti Michael Schumacher bunun “büyük bir gelişme” olacağını düşünüyor.
  • ABD’deki Demokratik Parti üyeleri bu hafta 2.4 trilyon dolarlık bir teşvik paketi sunmaya hazırlanıyorlar. Teşvik paketi görüşmelerinin ardından cuma günü güncel istihdam raporu yayınlacak. Bu, 3 Kasım’daki başkanlık seçimi öncesi yayınlanan son istihdam raporu olacak. Bunun başkanlık seçimini ve dolayısıyla piyasaları etkilemesi bekleniyor.
  • VIX endeksi hisse piyasalarındaki belirsizliğin sürdüğünü gösterse de Willy Woo gibi analistler Bitcoin ile S&P 500 arasındaki bağlantının zayıfladığını düşünüyorlar. Bu isimlere göre yakın gelecekte Bitcoin ve hisse piyasasının birbirinden bağımsız grafikler çizmeye başladığı görülebilir.
  • Bitcoin hash oranı 139 TH/s ile artmaya devam ediyor. Bitcoin madencileri bu ay 150 TH/s düzeyine kadar çıkarak yeni bir hash rekoru kırdı. Rekor kırıldıktan sonra küçük çaplı bir düşüş yaşayan hash oranı 25 Eylül itibarıyla yeniden yükselişe geçti.
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment