Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

NEO Kurucusu: DeFi, Yeni Nesil Bankacılık Olacak

NEO yaratıcısı Da Hongfei, DeFi çılgınlığının daha yeni başladığını ve geleneksel bankacılık sektörünün yerine geçebileceğini ileri sürdü. Da, merkeziyetsiz finans dünyasının geleneksel finansın yüz yıllar boyunca inşa ettiği gelişmeleri çok kısa sürede başardığını söyledi.

Neo kurucusu Da Hongfei China’s Hub ile yaptığı canlı yayında, merkeziyetsiz finans (DeFi) dünyasının kısa süreli bir trend olduğunu düşünmediğini ve DeFi projelerine olan ilginin daha başında olunduğunu öne sürdü. Da yaptığı açıklamalarda, geleneksel finans sektörünün olgunlaşma sürecinin yüz yıllar sürdüğünü söyledi. DeFi sektörününse çok daha hızlı yol kat ettiğini söyleyen Da, her gün daha fazla finansal ürün ve hizmetin DeFi kullanıcılarına sunulduğunu belirtti.

Da canlı yayın sırasında, DeFi sektörünün altyapısının sağlam olduğunu ve iyi bir başlangıç yapıldığını savunarak; “şimdi DeFi tabanlı daha fazla uygulama geliştirmenin zamanı geldi” diyerek, DeFi sektörüne olan inancının altını çizdi.

defi-bankacılık

DeFi Geleceğin Finans Dünyasını Belirleyecek; Bankacılık Yerine Geçecek 

Da Hongfei merkeziyetsiz finans dünyasının, kredi alma veya sigorta gibi halihazırda var olan geleneksel finans uygulamalarının yanı sıra birçok yenilikçi uygulamaya da imza attığını söyledi. Örneğin DeFi sayesinde, insanlar yeni bir varlık türü oluşturabiliyor ve istedikleri zaman nakde erişebiliyorlar. Bu tarz inovatif fikirlerin, geleceğin finans dünyasına yön vereceğini düşünen Da, DeFi’ın bankaların yerini alabileceğini de söylüyor.

İnsanların DeFi sayesinde bankalara ihtiyaç duymayacaklarını öne süren Da, buna en büyük örnek olarak Çin’i gösteriyor. Da, Çin vatandaşlarının işlerini bankaya gitmeden, Alipay ve WeChat gibi uygulamalardan hallederek; bu yönde bir finansal tutum sergilediklerini söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment