Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin İçin Kritik ”10 Gün Kuralını” Hatırlattı!

Fundstrat’ın kurucu ortağı ve ünlü kripto para analisti Tom Lee, 28 Eylül tarihinde panik satışları konusunda Bitcoin yatırımcılarına önemli bir uyarıda bulundu.

Tom Lee, Bitcoin kazancının büyük bir çoğunluğunun, yılın ”en iyi 10 günü” olarak belirtilen döneminde elde edildiğini vurguladı. Aslında ortalama olarak bu 10 günlük süredeki BTC yükselişini hariç tuttuğumuzda, lider kripto para biriminin her yıl yüzde 25 değer kaybettiği görülmekte.

Söz konusu kurala göre, herhangi bir yılda Bitcoin fiyatının en kazançlı olduğu zaman sadece 10 günlük bir sürede gerçekleşmekte. Fiyat 2017 yılının boğa piyasası esnasında sadece 10 gün içerisinde yüzde 1.136 artış yakalamıştı. Buna rağmen 2018 yılının ayı piyasasında bile BTC’nin 10 gün içerisinde genel olarak yüzde 66 artış yakaladığı görülmekte.

Bitcoin’in 10 Gün Kuralı Verileri

2017 yılında genel olarak yüzde 232 artış yaşanırken, 2018 yılında genel olarak yüzde 140 düşüş yaşanması, aslında 10 gün kuralının ne kadar önemli ve her yıla hitap eden bir kural olduğunu göstermekte.

Özellikle verilere bakıldığında 2013 yılında 10 gün kuralını oluşturan tarihin aradan çıkartılması ile birlikte BTC’nin yıl boyunca yüzde 25 düşüş yaşadığı sonucuna varıldı.

Lee buna rağmen en iyi 10 gün için duygusal bir trader olunmaması gerektiğini sözlerine ekledi ve yatırımcılara sordu:

”Bunu yapabilecek kadar iyi bir trader mısınız?”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment