Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Hangi Kripto Paranın Menkul Kıymet Olduğu Artık Böyle Değerlendirilecek!

ABD’nin önde gelen kripto para borsaları yepyeni bir sistem geliştirmeye başladılar.

Coinbase, Bittrex ve Kraken gibi büyük borsalar kripto paraları derecelendirmek ve hangi kripto paraların “menkul kıymet” olarak değerlendirildiklerini belirleyebilmek için özel bir sistem kullanacaklar.

Yeni Puanlama Sistemi

Coinbase, Bittrex gibi dev isimler Crypto Ratings Council adlı yeni bir örgüt kurdular. Crypto Ratings Council’ın kurulmasıyla birlikte bundan böyle hangi kripto paraların menkul kıymet olarak sınıflandırılabileceği ölçmek için özel bir puanlama sistemi kullanılacak.

Bu sistemde her bir kripto paraya birden beşe kadar bir puan verilecek ve bu sistem bir kripto paranın menkul kıymet tanımına ne kadar uyduğunu gösterecek. Bu sistemde en yüksek puanı alan kripto paralar menkul kıymet olarak değerlendirilecek ve bu kripto paraların özel olarak regüle edilmemiş şirketlerde alınıp-satılması mümkün olmayacak.

Bu sistemi kullanan şirketler kripto paraları değerlendirirken şu ana dek regülatörler tarafından yapılmış olan açıklamaları ve mahkeme kararlarını baz alacaklar.

Söz konusu puanlama sistemi şimdiden aktif bir şekilde kullanılmaya başladı. 1’den 5’e kadar çıkan bu sistemde bazı kripto paralara verilen puanlar şu şekilde:

  • Bitcoin: 1
  • Ethereum: 2
  • XRP: 4
  • EOS: 3.75

Sektöre Faydası

Şu anki bilgilere göre bu sistemi Coinbase, Kraken, Poloniex, Bittrex, Paxos, Cumberland, Genesis ve Grayscale gibi şirketler kullanacak. Bu da ABD’deki kripto para sektörünün dev isimlerinin bu sistemi kullanacağı anlamına geliyor.

Bu şirketler tarafından kurulan Crypto Ratings Council şimdiden büyük ses getirmiş durumda. Çünkü bu yeni sistemle birlikte ABD’deki kripto para regülasyonlarının ciddi anlamda iyileşeceği düşünülüyor.

ABD’deki Sermaye Piyasası Kurumu (SEC), oluşturulan bu yeni sistem sayesinde kripto paraların denetimini çok daha verimli bir şekilde yapabilir. Ancak bazı isimler SEC’nin kripto paralarla ilgili herhangi bir karar alırken Crypto Ratings Council’in derecelendirmesini baz almayacağını söylüyorlar.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment