Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Teknik Analizi: 30 Eylül 2019

Bitcoin fiyatı 8.500$’a düştükten sonra yukarı yönlü kurtarma çabaları maalesef kısa sürdü. Fiyatın yukarı çekilebileceğine olan inanç alt koinlerin de kırmızıya boyanmasıyla son derece zayıfladı. Bitcoin fiyatının düşüşünün tek ve gerçek nedeni; yer çekimi! Hangi grafiğe bakarsanız bakın, hangi analiz yöntemini kullanırsanız kullanın tüm göstergeler fiyatın doğal sirkülasyonu içinde düşeceğine defalarca işaret etti. Bu ve devam edecek olan düşüş aslında bir sürpriz değil, gerçekte fiyatın doğal hareketi içindeki hamlesidir. Yer çekiminin kaçınılmaz bir sonucudur.

Nispeten büyük resme yani haftalık grafiğe baktığımız zaman mevcut düşüşün kaçınılmaz olduğunu ve kademe kademe 6.000$ seviyesine kadar inebileceğini söylemek zorunda kalıyoruz. Grafikte de görülebildiği gibi fiyat gözünü 7.500$ noktasına dikmiş, ardından sırasıyla 7.300$, 6.700$ ve 6.150$ gibi önemli durakları test edecek. Bu test yolculuğu sırasında mutlaka bir takım kurtarma çabaları yaşanacak ama boğaların bu kurtarma çabasının ne kadarını başarabileceği merakla bekleyeceğimiz bir sonuç olacak.

Günlük grafikte 8.250$ ile 7.500$ arasındaki bir kanala sıkışmış olan fiyatın birkaç gün önce denediği ama bir kedi sıçraması olarak kalan yukarı çıkma hamlesi başarısız oldu. Söz konusu kanalın içindeki fiyat hareketi kanalı kıracak şekilde yukarı doğru olursa fiyatlarda ciddi bir toparlanma ve boğaların heveslerinin artması gibi bir sonuç doğurur. Böyle bir durumda hala boğa piyasasının içindeyiz diyenleri haklı çıkaracak bir büyük fiyat hamlesi görürüz. Fiyat kanalın dışına güney doğrultusunda çıkacak olursa bir sonraki yazımızda muhtemelen 6 binli rakamların destek ve dirençlerini konuşmaya başlarız.

Günlük grafik; ilk kötü haber fiyatın 200 günlük hareketli ortalamayı aşağı kırmış olması. Hemen ardından ters/ayı bayrağı yaparak bu kırılmayı pekiştirmiş durumda. İkinci kötü haber ise, 50 günlük hareketli ortalamanın 200 günlüğü aşağı kesme koordinatları içinde olması. Bu bir death cross ve death cross’ların ölümcül sonuçları olur.

4 saatlik grafik uzun zaman boyunca takip edildi, üçgeni yukarı kırması umudu taşınıyordu ancak aşağı kırarsa çok üzücü sonuçların doğacağından bahsediliyordu. İki ihtimalden ikincisi gerçekleşti ve fiyat deyim yerindeyse zincirini kopardı. Şimdi 4 saatlik grafiklerde yeni üçgenler üzerinde fiyat analiz çalışmaları yapılmaya başlandı.

Yazının başında belirttiğimiz gibi fiyatın düşüşünün tek ve gerçek nedeni, yer çekimi… Fiyat zaten tüm formasyonlarıyla tüm hareketleriyle bunu haykırıyordu uzun zamandan bu yana. Şimdiyse kendini doğa kanunlarına teslim etti.

Tek tesellimiz var 6.000$ seviyesinde büyük bir hava yastığının olması. Fiyatın oradan sekerek tekrar havalanması olasılığı son derece yüksek. İzleyip göreceğiz.

Kendi analizini kendi yapmak isteyenler için kişiye özel Teknik Analiz eğitimlerini incelemenizi öneririm.

teknikanalizegitimi.com iletişime geçin.

Sevgi ve saygıyla.

Taner BOZKURT

UYARI: Yukarıda belirtilen fiyat, grafik ve analizler bir yatırım tavsiyesi değildir. Piyasaya genel anlamda bir bakış açısı sunması amacıyla hazırlanmıştır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment