Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin Kısa Vadede Rahat Dedi: İşte Bu Yüzden 60 Bin Dolardan Yükselemiyor!

Bitcoin’in yükselememesinin arkasında yatan sebepler aydınlanırken kısa vadede satış baskısının azalabileceği belirtildi. 

Bitcoin, 285 gündür yatay hareket eden piyasasıyla tarihinin en uzun yatay dönemine yaklaşıyor. Bu durgunluğun sebepleri arasında ABD seçimlerine dair belirsizlikler ve hazine tahvil getirilerindeki artışyer alıyor.

SOFA yöneticisi Augustine Fan, Bitcoin’in fiyatındaki duraksamanın sebeplerini detaylandırdı. Fan’a göre artan tahvil getirileri ve S&P 500 endeksinin rekor seviyelerde olmasının doları güçlendiriyor.

Doların güçlenmesinin Bitcoin ve kripto para piyasasını olumsuz etkilediğini belirten Fan, fiyatın bu sebeple 60 bin dolar seviyelerinde seyrettiğini belirtti.

Mt. Gox ödemeleri kısa vadede satış baskısını hafifletir

Augustine Fan, Mt. Gox’un geri ödeme süresinin bir yıl uzatılmasının kısa vadede arz baskısını hafifletebileceğini ifade etti. Fan, bu durumun piyasa üzerindeki etkisinin belirsiz kaldığını belirtti. Seçim sürecine girerken yatırımcıların pozisyonlarını gözden geçirmesinin ve piyasa dinamiklerinin yeniden şekillenmesinin muhtemel olduğunu vurguladı.

CryptoQuant CEO’su ve kurucusu Ki Young Ju, eğer önümüzdeki 14 gün içinde bir boğa piyasası başlamazsa, Bitcoin bir yarılanma yılında en uzun yatay hareketini yaşamış olacağını söylemişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!