Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Bitcoin ve Kripto Paralarda Fiyat Yükselişi İçin “Kaosa” İhtiyaç Var Dedi!

FxPro analisti Alex Kuptsikevich, Bitcoin (BTC) ve kripto paralarda ciddi bir fiyat artışı yaşanabilmesi için geleneksel finans sisteminde bir kaosa ihtiyaç olduğunu savundu.

Analist Alex Kuptsikevich Coindesk’e verdiği günlük notta, Bitcoin ve kripto paralarda kayda değer bir yükseliş için bankacılık sektöründe yaşanacak ciddi krizlere veya hükümetlerin ödeme gücüne ilişkin belirsizliğe ihtiyaç olduğunu öne sürdü.

Bununla birlikte ABD tahvillerinde yaşanan son fiyat hareketlerinin ve büyümeye yönelik yaratan suni algının sadece boğa tuzağı olarak kalacağını savunan analist, kaosun kapıda olduğunu ima etti:

Bu büyüme dürtüleri bir boğa tuzağı olarak kalmayı vadediyor ve yüksek fiyatlardan satış yapmak için fırsatlar sunmaktan öteye gitmiyor.

ABD genelinde yüksek enflasyon korkusunun devam ettiğini vurgulayan deneyimli isim bu korkunun beraberinde piyasalarda yaşanan satış baskısına işaret etti. Kuptsikevich, piyasaların bir kaos ortamına hazır olduğunu ve bu durumun kripto paraları güvenli liman olarak öne çıkarabileceğini hatırlattı:

Tahvil piyasalarındaki son hareketler böyle bir şeyin gelişmekte olduğunu gösteriyor. Bitcoin ve kripto paraların yükselişi için şu nokta gereken tek şey finansal bir kaos.

Analistin belirttiği üzere dolar endeksi (DXY) 70 gündür devam eden yükseliş yönlü trendini korurken Nasdaq ve S&P 500 gibi ABD borsa endeksleri ise satış baskısından kurtulamıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!