Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist: Bitcoin’in Yükselmesi Piyasalara İlaç Gibi Geldi

Haziran ayı kripto paralar üzerinde ayı piyasasının hissedildiği bir ay olarak tarihteki yerini alırken, 29 Haziran tarihinde 5 bin 815 dolara düşen Bitcoin, yılın en düşük seviyesine ulaşmıştı.

10 ve 22 Haziran tarihlerinde ciddi yaralar alan Bitcoin için Temmuz ayı ise hayli iyi başladı. Haziran’ın son gününde %9’luk bir artış yaşanırken, fiyat kendini yeniden 6 bin dolarların üstüne attı. Konuyla ilgili konuşan GVA Research araştırmacısı David Garrity, bu sürecin herkese ilaç gibi geldiğini belirtti. Garrity, Bitcoin’in ve diğer kripto paraların uzun süredir bir baskı altında olduğunu belirtirken, geçtiğimiz dönemde yaşanan birkaç olumlu gelişmenin, son dönemdeki sürece de katkıda bulunduğunu belirtti.

SEC tarafından yapılan olumlu düzenlemelerin etkisine değinen Garrity, Ethereum’un senet sayılmamasının, önemli bir gelişme olduğunu belirtti ve şunları ekledi:

”SEC’in hamleleri elbette güzel ancak yine de kullanımın artması noktasında bizi zor bir süreç bekliyor. Örneğin Bitcoin, bir ödeme yöntemi olarak beklediğini bulabilmiş değil.”

ICO’lar noktasında da açılan soruşturmaların süreci olumsuz etkilediğini belirten Garrity, Blockchain’in ise orta uzun vadede büyük bir kullanım alanı kazanacağını ve de bunun kripto paralara olumlu yansıyacağını belirtti.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment