Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Syscoin Fiyatı Uçtu, Kripto Para Borsalarından Binance’te İşler Karıştı!

(GÜNCELLEME) Binance bugün saat 10:30 sularında yaptığı açıklamada gerekli bakımları yaptığını ve ticaret işlemlerini saat 11:00 itibariyle yeniden başlatacağını belirtti.

Dünya’nın en büyük kripto para borsalarından olan Binance gece saatlerinde tüm işlemleri askıya aldı. Borsanın böyle bir karar almasının sebebi ise platformda bir adet Syscoin’in 96 Bitcoin karşılığında satın alınmış olması.

Syscoin Ağında Sorun

Hem Syscoin hem de Binance tarafından yapılan açıklamalar Binance üzerindeki işlemlerin askıya alındığını doğrular nitelikte. Syscoin tarafından yapılan açıklamalar da Syscoin Blockchain’ine bir saldırı düzenlediğini gösteriyor.

Bazı kaynaklara göre Syscoin ağındaki tek bir bloktan bir milyar adet Syscoin çıktı ve işin en garip yanı da Syscoin’in toplam arzının 888 milyon adet olması. Şirket yaşananlar hakkında henüz detaylı bir açıklama yapmadı ancak blockchainine bir saldırı yapıldığı iddiasını doğruladı. Şirket bunun yanında daha fazla bir sorun yaşanmaması için tüm borsaların Syscoin ticaretini askıya almasını da rica etti.

Bitcoin geliştiricilerinden Jameson Lopp’un konuyla ilgili yaptığı bazı yorumlar da bulunuyor. Lopp, Blockchain’e yapılan saldırı hakkında şöyle konuştu:

“Bir kripto paranın arz miktarını yüzde 51 saldırısı yaparak değiştiremezsiniz. Bu da protokol düzeyinde bir hata bulunduğunu ve bu hatadan faydalanıldığını gösteriyor. Büyük ihtimalle Bitcoin’in 2010 yılında yaşadığı arabellek taşması durumuna benzer bir şey yaşandı.”

Lopp’un bahsettiği arabellek taşması olayında Bitcoin ağındaki bir kişi 184 milyar adet Bitcoin oluşturmuştu.

Binance Ticareti Durdurdu

Syscoin ağına yapılan saldırıyla Binance’in ticareti askıya alma kararı arasında bir ilişki olması gayet muhtemel. Şu anda bir Syscoin’in fiyatı 0.28 $ civarında dolanıyor ancak gece saatlerinde Binance üzerindeki bir kullanıcı değeri 1 dolardan az olan bir adet Syscoin için 96 adet Bitcoin ödedi. Bir adet Syscoin’in 96 BTC karşılığında alınmasıyla birlikte Syscoin fiyatında yüzde 85’ten daha fazla bir artış görüldü ve zaten daha sonra da ticaret askıya alındı.

Binance sabaha karşı şöyle bir duyuru yayınladı:

“Binance’te sistem bakımı yapılacak. Ticaret, para çekimi ve diğer işlemler bu bakım süresince devre dışı olacak. 

Bakım tamamlandıktan sonra bir duyuru daha yapılacak. 

Yaşanan rahatsızlık için özür diler, sabrınız için teşekkür ederiz.”

Şu anda ne Binance ne de Syscoin ekiplerinden Syscoin ağına yapılan saldırıyla Binance üzerindeki 96 BTC’lik satış arasında bir bağlantı olduğu iddiası doğrulandı ancak Twitter üzerindeki bazı kullanıcılara göre bu iki olay arasında bariz bir bağlantı var. Ruben_Rotterdam adlı bir kullanıcıya göre yaşanan bu gelişmeler aslında bir hack saldırısını işaret ediyor:

“Adım adım Binance’i hacklemenin yolları:

1. Baya bir Syscoin kaz

2. Bunları Binance’e gönder

3. BTC üzerinden epey yüksek satış miktarları belirle

4. Binance’in API’sını hackle

5. Syscoin’i satın almak için Binance kullanıcılarının BTC’lerini kullan

6. Ağın geriye alınmasını önlemek için Syscoin’in maden gücünü elinde tut

7. BTC’leri Binance’ten çıkarabilmek için dua et”

Eğer yaşananlar gerçekten bir hack saldırısından kaynaklanıyorsa bu gelişmeler de son zamanlarda sayısı gittikçe artan saldırılar listesine eklenecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

3 Comments

  • Korkmaz N
    Posted 21 Ekim 2019 - 08:44 08:44

    Merhaba bu durumda Bir syscoin kaç tl değerinde

  • Emre
    Posted 04 Temmuz 2018 - 09:18 09:18

    Syscoin ekibi konuyla ilgili açıklama yaptı. Hack olayının olmadığını belirttiler. Binance api kaynaklı sorun olduğu görüldü. Transferler wallet durduruldu.

  • İbrahim Laleoğlu
    Posted 04 Temmuz 2018 - 08:52 08:52

    Sıradan kullanıcıların zararı karşılama durumları varmı

Leave a comment