Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist PlanB: “Bitcoin Beşinci Aşamaya Geçmeyi Başardı!”

Bitcoin analisti PlanB, Bitcoin’in S2FX modeline göre 5. aşamaya geçmeyi başardığını açıkladı. PlanB, Bitcoin modelinde görülen bu ilerlemeyi yükseliş sinyali olarak yorumladı.

Popüler trader ve Bitcoin analisti PlanB, Bitcoin için kullandığı S2FX modelinin son halini paylaştı ve Bitcoin’in 5. aşamaya geçtiğini duyurdu. PlanB, Twitter’da paylaştığı gönderisinde model grafiğinde görülen kırmızı, turuncu, sarı ve yeşil renkli noktaların S2FX model çizgisinin altına ilerleyeceğini belirtti. Bitcoin fraktalının yeni bir aşamaya geçtiğini vurgulayan analiste göre, görülen bu gelişme Bitcoin için yükselişin bir göstergesi.

bitcoin-analistiNewslogical’ın haberinde, halving sonrası Bitcoin’de beklenen rallinin kademeli olarak gerçekleşmeye başladığı ve PlanB’nin olumlu Bitcoin açıklamasıyla pozitif havanın pekiştiği söylendi. Aktarılanlara göre, PlanB’nin modelinde bulunan kırmızı noktalar yükseliş sinyali niteliğinde ve Bitcoin yakında bu seviyeyi aşacak. Aynı zamanda turuncu renge geçmesi beklenen Bitcoin’in gerçek artışı göreceği belirtildi. Ardından da sırayla sarı ve yeşil renge dönerek kademeli olarak yükselişini sürdürecek.

Willy Woo da yorum yaptı

Popüler analist Willy Woo da PlanB’nin paylaşımına yorum yaptı. Woo, Bitcoin değer/kıtlık oranının altın/gümüş/gayrimenkul/elmaslardan daha düşük olduğunu söyledi ve şunu sordu:

S2FX yaklaşık olarak 3.8 milyon kayıp paranın piyasa fiyatlandırmasını hesaba katıyor mu?

PlanB, modelin kayıp paralar için herhangi bir düzeltme yapmadığını, çünkü sonuçların aynı çıktığını söyleyerek Woo’nun sorusunu yanıtladı.

Model başarısız olabilir mi?

Peter McCormack’in 4 Eylül 2020 tarihli What Bitcoin Did podcastine katılan PlanB, takip ettiği Bitcoin modelinin başarısız olabileceğini söylemişti. McCormack’in “Model başarısız olsa da yükseliş görebiliriz, değil mi?” sorusuna ise şöyle yanıt verdi: 

“Bu bir model, başarısız olabilir. Fakat Bitcoin başarısız olmayacak, bundan eminim.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!