Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Pomp: Bir Gün Her Şirket Bitcoin Rezervi Oluşturacak

Blockchain odaklı bir yatırım şirketi olan Morgan Creek Digital’in kurucusu Anthony Pompliano, Twitter hesabında Bitcoin (BTC) ile alakalı görüşlerini paylaştı. Yakın zamanda lider kripto para birimine yatırım yapmış Square şirketini örnek veren Pompliano, nihayetinde Bitcoin’in bir rezerv varlık olarak kullanılmasının oldukça yaygınlaşacağını iddia etti.

Anthony Pompliano, 13 Kasım’daki tweetinde Bitcoin’in bir yatırım aracı olma özelliği ile alakalı görüşlerini belirtti. Pompliano, bunu yaparken yakın zamanda Bitcoin’e yatırım yapmış olan ve aynı zamanda Twitter’ın CEO’su Jack Dorsey’in de yöneticisi olduğu Square şirketinden örnek verdi.

“Bitcoin, nihayetinde herkes için bir rezerv varlık olacak”

Pompliano, Bitcoin’in son dönemdeki rallisine dikkat çekmek için tweetinde basit bir hesaplama da yaptı. Geçmişte Bitcoin yatırımı yapmış olan Square’in kâra geçtiğini belirten ünlü yorumcu, kâr miktarını ise 25 milyon dolar olarak açıkladı.

Pompliano, tweetinde tam olarak şöyle dedi:

“Square, 8 Ekim’de Bitcoin’e hazine varlığından 50 milyon dolarlık bir yatırım yaptı. (Yaklaşık %1’i kadar.)

Bu yatırım şu anda yani 60 günden kısa bir süre sonra ise 75 milyon dolara denk geliyor.

En nihayetinde her birey, şirket veya merkez bankası, Bitcoin’i bir rezerv varlık olarak tutacaktır.

Pompliano’nun paylaşımı 2 bin üstü beğeni alarak oldukça ilgi çekerken paylaşıma yatırım dünyasından bilindik isimler de etkileşim verdi. Ünlü yatırımcı Ross Gerber, Pompliano’nun paylaşımını yanıtlayarak, “Ben de üzerinde çalışıyorum.” şeklinde bir cevap gönderdi.

Square’den milyonluk yatırım

Geçtiğimiz ayın başında Bitcoin’e yaptığı yatırımla gündeme düşen Amerikan dev finans şirketi Square, tam olarak 50 milyon dolarlık Bitcoin satın almıştı. Tıpkı Pompliano’nun paylaşımında not düştüğü gibi Square, böylelikle hazinesinin %1 ile Bitcoin yatırımı yapmış oldu. Square’in bu hamlesine farklı yönde görüşler gelirken genel olarak şirketin yaptığı Bitcoin yatırımı kripto para piyasasında olumlu olarak değerlendirildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!