Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Willy Woo: Bitcoin 2014 Yılına Kıyasla 2018 Yılında Çok Daha Sağlıklı Durumda

Ünlü bir kripto para araştırmacısı ve yatırımcısı olan Willy Woo, 2018 yılında yaşanan Bitcoin ‘düzeltmesinin’, 2014 yılındaki gibi bir çöküş olmayacağını ifade etti. BTC 2014 yılında %90’a yakın değer kaybı yaşamış ve bir kaç yıl bu şekilde devam etmişti.

Woo, 2018 yılındaki kripto para piyasası alt yapısının, dört yıl önceye kıyasla çok daha farklı olduğunu vurguladı.

2014 Vs. 2018: Fark Ne?

2014 yılında Bitcoin tarihinin en büyük çöküşünü yaşayıp, %90’a yakın değer kaybı sonrası 2017 yılına kadar bu şekilde devam etmişti. Tarihsel verilere göre Bitcoin’in  toparlanma sürecini bir veya iki yıl olarak ön gören uzmanlar, lider kripto para biriminin tekrardan ayağa kalkmasının 2018 yılının sonunu bulacağını ifade etmişti.

Woo ise 2014 yılında çöküşün Mt. Gox platformunun iflası yüzünden kaynaklandığını düşünüyor. Söz konusu tarihlerde Mt. Gox sahip olduğu berbat içsel yönetim ve düşük güvenlik tedbirlerine rağmen, küresel piyasadaki Bitcoin işlemlerinin %90’a yakınını yapmaktaydı. Daha sonra ünlü saldırı gerçekleşti ve Mt. Gox iflasını verdi ki bu durum aynı zamanda BTC’nin çöküşünü ateşledi.

Ancak 2018 yılında Coinbase ve Gemini gibi sağlam platformlar hem güvenlik açısından hem de kurumsal yatırımcıyı çekme açısından inanılmaz gelişmeleri hayata geçirmekte.

Daha da önemlisi, New York Menkul Kıymet Borsası, Microsoft ve Starbucks gibi devler de bu sektöre dahil olmaya devam ediyor.

” … Sistematik olarak, Bitcoin 2018, Bitcoin 2014’e kıyasla çok daha sağlıklı olacaktır.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment