Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Cash Yüzde 78’e Varan Değer Kaybı Sonrası Bitcoin’in Bir Hayli Gerisinde Kaldı

2018 yılı neredeyse bütün kripto para birimleri için ‘kanlı’ bir yıl oldu. Bitcoin Cash önde gelen kripto para birimlerinden birisi olarak çok fazla kişinin radarında yer almasına rağmen, o da 2018 yılından kendi payına düşeni aldı. Endüstrinin önde gelen isimleri tarafından destekleniyor olmasına rağmen, BCH’nin birim fiyatı yukarıya çıkmak için ciddi bir savaş veriyor.

Bitcoin’in Yapamadığını Yapmak İçin Geldi

Bitcoin Cash’in ilk ortaya çıkma nedenlerinden bir tanesi Bitcoin’in günümüz gerçek hayat işlemleri için yeterli olmamasıydı. Bitcoin işlem ücretleri ve işlem onaylanma süresi ciddi anlamda fazla ve uzundu. Bir grup geliştirici de bu problemi çözmek yerine kendi kripto para birimlerini oluşturmayı seçti ve BTC ağı fork’a yöneldi.

İlk piyasaya çıkma tarihinden bu tarihe kadar BCH ciddi bir rakip oldu ve önemli yerlerden ve kişilerden destek elde etti. BCH, Bitcoin’in sorunlarının neredeyse çoğuna çare olmuştu ki, son bir kaç ay içerisinde Bitcoin söz konusu problemlerde daha ‘ılımlı’ bir hal aldı.

Bitcoin Cash, birim fiyat başına 3.500 dolar, yani %78’lik bir kayıp yaşarken, Bitcoin bu anlamda %65’lik bir değer kaybı ile karşılaştı. Mevcut ayı piyasası içerisinde çoğu alt koin Bitcoin’e kıyasla daha fazla değer kaybı yaşadı ve bu durum BCH için de bir istisna değil.

Bitcoin Cash son günlerde ciddi değer kaybı yaşamış olmasına rağmen, çoğu uzman BCH’nin sahip olduğu sağlam alt yapı ile bu kötü günlerden çıkabilecek ve eski değerini kazanabilecek güçte olduğunu düşünmekte.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment