Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Yorumladı: Bitcoin Neden Saadet Zinciri Olarak Görülmemeli?

Analist Moon Capital, Bitcoin ile alakalı Twitter üzerinden birtakım çarpıcı iddialarda bulundu. Analiste göre parasal özellikleri sebebiyle bir kült haline gelen Bitcoin, ileride çok daha değerli olacak.

Kripto para yorumcularından Moon Capital, dün Twitter hesabından Bitcoin’in geleceğiyle alakalı birkaç analizde bulundu. Analiste göre dünyanın en popüler kripto parası bir saadet zinciri (ponzi) veya balon değil ve parasal özellikleri sebebiyle bir kült haline geldi. “Parasal özellikleri sebebiyle birçok kişinin ilgisinin odağı olan popüler kripto para, ileride çok daha değerli olacak.”

Bitcoin ve üstün parasal özellikleri

Analist, Bitcoin ile alakalı yorumlarına insanların Bitcoin’i ilk başta sezgisel olarak bir saadet zinciri veya balon sandığını belirterek başlıyor. “Parasal değerler insanlara bağımlıdır,” diyen analist, bunu bir örnekle açıklıyor.

“Yalnızca bir adada mahsur kalırsanız parasal mallar (dolar, altın, Bitcoin) sizin işinize yaramaz. Ancak olta kamışı, yalnız olsanız da olmasanız da o durumda sizin için değerlidir. Çünkü çoğu malın aksine yararlı olması için diğer insanlara bağımlı değildir. İster yalnız olun ister milyarlarca insanla, balık tutmak için sizin işinize yarayacaktır.”

Analist, ayrıca neden birçok insanın popüler kripto para konusunda bu kadar tutkulu olduğunu anlamak gerektiğinin de önemini vurguladı. Analiste göre bunun sebebi Bitcoin’in sınırlılığı, bölünebilirliği ve taşınabilirliği gibi üstün parasal özellikleri.

bitcoin
Bitcoin’in parasal özellikleri ile altın ve doların kıyaslaması. Kaynak

“İleride çok daha değerli olacak”

Analizlerine Bitcoin’in neden değerli olduğunu anlatarak devam eden Moon Capital, bunu kişisel çıkarları doğrultusunda hareket eden insanlara ve tüm bunların ardında yatan oyun teorisine bağladı.

Bitcoin’in, sahip olduğu parasal özellikler sayesinde kabul gördüğünü söyleyen analist, bu özelliklerin zamanla daha fazla insan tarafından fark edileceğini düşünüyor ve Bitcoin’in “tahmin edilenden çok daha değerli olacağını” söylüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!