Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Halving Sonrası Yeni Bir “Çılgınlık Dönemine” Girebilir

Bitcoin analizleriyle tanınan Croesus adlı bir Twitter kullanıcısı, Bitcoin halving ile ilgili bir analizini paylaştı. Croesus’a göre, halving sonrası piyasalarda görülen bullish trendin sinyalleri yeniden gün yüzüne çıkmış durumda. Analist, halving sonrasındaki 18 ay içerisinde boğa piyasasının görüleceğini söyledi.

Bitcoin halvingin arz şokuna yol açtığını söyleyen analist, 2012 – 2016 yıllarında yaşanan halving zamanlarının 2013 – 2017 yılında ortaya çıkardığı çılgınlık dönemlerine değindi. Analiste göre, Mayıs 2020’de görülen halving sonrasındaki 18 ay içinde Bitcoin’de büyük bir boğa rallisine şahit olabiliriz.

Croesus analizinde neler söyledi?

Croesus, tweet dizisinde analizini detaylarıyla paylaştı. Bitcoin’de önceki yıllarda görülen halving sonrası çılgınlık dönemlerine atıfta bulunan analist, halvingin arzı yarıladığını ancak talebin değişmediğini vurguladı. Bu nedenle arz kıtlığının yaşandığını söyleyen Croesus, borsalarda hazırda bulunan satışa hazır arzın azaldığını, ancak biriken etkinin hala küçük olduğunu belirtti.

bitcoin-halving

Arz kıtlığının artışının önemini vurgulayan analist, satışa hazır olan Bitcoin’lerin arzının azalmış olmasının fiyatları yukarı çekeceğini söyledi. Madencilerin bu konuda bir katkısı olamayacağını aktaran Croesus, HODLer’ların bu arzı etkileyebileceğini öne sürdü. Ayrıca çılgınlık arttıkça HODLer’ların satış yapma isteğinin de artacağına dikkat çekerek fiyat artışının da hızlanacağını ifade etti.

“Burada görülen sinyalin halvingin 18 aylık parabolik boğa piyasalarını nasıl yönlendirdiğinin bir işareti olduğuna inanıyorum.”

Halving analizine olumlu tepkiler geldi

Croesus’un analizi, birçok kişinin dikkatini çekti. Olumlu tepki verenler arasında Raoul Pal ve PlanB de bulunuyor. Raoul Pal, Croesus’un analizi için “Harika” yorumunu yaptı. Plan B ise şunları yazdı:

“Bu analiz tam olarak benim gördüğüm gibi! Halving sonrası görülen arz kıtlığı arz/talep baskısını artırır, fakat bu birkaç ay içinde kırılır. Boğa piyasasının Ocak/Şubat döneminde başlayacağını hesaplamıştım.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!