Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analist Yorumladı: Bitcoin Yıl Sonunda Ralli Yapabilir!

Analist TradingShot, Bitcoin fiyatının yıl sonunda ralli yapmaya çok yakın olduğunu tahmin ettiği bir analiz paylaştı. Analizinde hareketli ortalamalara (MA – Moving Average) yer veren TradingShot, Bitcoin grafiğinin mükemmel bir yükseliş simetrisi sinyali verdiğini söyledi.

TradingView’da yaptığı analizleriyle tanınan TradingShot, Bitcoin fiyatının yıl sonu Noel döneminde yukarı yönlü bir ralli yapabileceğini tahmin ettiğini açıkladı. Analist, bu tahmini yaparken Bitcoin’in 13.865 dolar seviyesindeki fiyat hareketliliğini baz aldığını söyledi. Bu seviyenin 26 Haziran 2019 tarihinde görülen rallideki direnç seviyesi olduğunu belirten analist, Bitcoin’in bu fiyat seviyesi üzerinde en fazla 39 gün geçirdiğini tespit ettiğini de ekledi.

Veriler Bitcoin’de yükselişin habercisi

TradingShot, 15 Ocak 2018’den beri Bitcoin’in 13.865 doların altında geçirdiğini ifade etti ve bu verinin yeni bir ralli için oldukça önemli bir sinyal olduğunu altını çizdi.

bitcoin-ralli

Uzun ve kısa dönem fiyat hareketlerine bakan analist, oluşan modellerin simetrik olduğunu söyleyerek 2018 yılındaki fiyat hareketleriyle kıyasladı ve arada benzerlik olduğunu ortaya koydu. Analiste göre bu benzerlik sonucunda 1 Aralık’tan önce Bitcoin’in 13.865 dolar seviyesinde bir kırılma gerçekleşebilir ve bu da yıl sonunda bir ralli görmemizi sağlayabilir.

Hareketli ortalamalar ralliye işaret ediyor

Analist, BTCUSD MA grafiğine dayanarak bir model ortaya koydu. Modelde, Bitcoin için bir alış bölgesi oluştuğunu gösteren analist, Aralık 2018’de ortaya çıkan düşüşü yeşille, Aralık 2019’daki düşüşü sarıyla gösterdi. Eğer Covid19 gibi faktörler olmasaydı mavi çizginin normal şartlarda Aralık 2020 için bir yükseliş göstereceğini belirtti. TradingShot’a göre eğer bu geçerliyse yükseliş trendi devam edecek ve yıl sonunda bir ralli gelecek.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!