Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

25 Bin Liralık Bitcoin ile İkinci El Ford Ranger Aldı

ABD’deki bir kripto para kullanıcısı, yalnızca 0.215 Bitcoin (BTC) ödeyerek ikinci el bir Ford Ranger satın aldı. Kullanıcı BTC ile yapılan satın alım işleminin sadece birkaç dakika içerisinde gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bitcoin (BTC) kullanıcıları onu günümüzde yatırım veya trade yapmak, alışveriş yapmak, mülk satın almak gibi pek çok farklı amaçla kullanabiliyorlar. Bitcoin’i günlük yaşamında ödeme yapmak için kullanan insanların sayısı onu yatırım amaçlı kullananlara kıyasla daha düşük olsa da insanlar karşı tarafından da onay vermesi halinde BTC ile ev, araba alabiliyorlar. ABD’deki bir kripto para kullanıcısı da tam olarak bunu yaptı.

Yarım Bitcoin bile ödemedi

ABD’li bir kripto para kullanıcısı Reddit üzerinden bir paylaşım yaparak ikinci el bir Ford Ranger için 0.215 BTC ödediğini açıkladı. BTC/USD paritesinin 13 bin 600 dolardan işlem gördüğü varsayılırsa bu, Ranger model arabanın neredeyse 3 bin dolar gibi bir maliyeti olduğunu gösteriyor. Türk Lirası’na çevirilecek olursa, bu kripto para kullanıcısının 25 bin lira gibi bir ücret karşılığında Ford Ranger sahibi olduğu söylenebilir.

reddit-ford-ranger-bitcoin
0.215 BTC ile alınan arabanın görüntüleri

Arabayı tanımadığı birinden aldığını söyleyen kripto para kullanıcısı, satın alma işleminin sadece birkaç dakika sürdüğünü söyleyerek işlem hakkında şu açıklamayı yaptı:

“Satın aldığım kişi yanında iş arkadaşlarını da getirdi. Onların önünde Bitcoin ile ödeme yapıp onları da Bitcoin ile tanıştırmış oldum. Bitcoin’in ismini zaten duymuşlar ama BTC ile herhangi bir bankaya ihtiyaç duymadan, birkaç dakika içerisinde işlem yapılabileceğini kendi gözleriyle görmeleri iyi oldu. Biriyle pazartesi günü buluşup kahve içmek için sözleştik. Ona Bitcoin’i daha detaylı anlatacağım.”

ranger-bitcoin-ic
Bitcoin ile alınan Ranger model aracın içi
Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!