Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Borsalarındaki Negatif Oran Analistlere Ümit Verdi

Binance, BitMEX ve OKEx gibi Bitcoin borsaları verilerine göre Bitcoin fonlama oranı negatif bölgede yer alıyor. Piyasanın önemli isimleri, 13 bin doları destek yapan Bitcoin’in yükselişini umutlu bir şekilde bekliyorlar.

Bitcoin, yaşadığı gerilemeye rağmen 13 bin dolara tutunmayı başardı ve bu seviyenin üzerinde konsolide olmaya başladı. BTC fiyatı şu an 13 bin 600 doların üzerinde seyrediyor. Bitcoin’in bu istikrarlı performansı boğaların elini güçlendirirken önde gelen vadeli işlem borsalarında Bitcoin fonlama oranları da negatif bölgede konumlanıyor.

BTC fonlama oranı birçok borsada negatifte

En önemli kripto para borsalarındaki Bitcoin fonlama oranları negatif bölgede yer alıyor. ByBt’e göre, Bitcoin vadeli işlemlerindeki fonlama oranları piyasanın en büyükleri Binance, BitMEX ve OKEx borsalarında düşüş gösteriyor.

Analist Nick Chong, bu durumun olası sonuçları hakkında yorumlarda bulundu. Chong’a göre, fonlama oranlarının düşüşü yatırımcıyı; alım opsiyonlarının fonlama oranını ödemekten kaçınmak için satış opsiyonlarının kapatılmasına teşvik edebilir. Bu da Bitcoin cephesinde olumlu sonuçlar doğuracak bir gelişme olarak görülüyor.

Piyasanın önemli oyuncuları oldukça umutlu

Kripto para analistleri Bitcoin’in 13 bin doları destek olarak sağlamlaştırmasını da göz önünde bulundurarak makro ölçekli bir kırılmadan dolayı BTC için yükseliş bekliyorlar. Real Vision CEO’su ve Wall Street’in ünlü ismi Raoul Pal, tüm piyasa koşullarına bakıldığında piyasalardan gelen cevabın Bitcoin olduğuna yönelik açıklamalarda bulundu ve lider koine inancını dile getirdi.

Bitcoin-Borsalari
Haftalık fiyat değişimini gösteren BTC grafiği. Son birkaç gündür 13 bin dolarlık desteğin korunduğu gözlemleniyor. Kaynak

Gemini borsasının kurucusu ve Bitcoin milyarderi Winlevoss kardeşlerden Tyler Winklevoss da Pal’e paralel açıklamalarda bulundu.

“2020 bitmeden Bitcoin için rekor fiyat göreceğimizi düşünüyorum. Fiyat bir aydan kısa bir sürede 10 bin dolardan neredeyse 14 bin doalra yükselmiş olsa da, henüz gerçek patlama yaşanmadı. Fiyatta 3 – 5 binlik atlamalar görmeye başladığımızda boğalar koşamaya başlayacak”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!