Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Bitcoin Kullanıcısı Oyun Almayıp HODL Yapsa Yüzde 2 Bin Karda Olacaktı

Bir Bitcoin kullanıcısı, Reddit üzerinde Bitcoin ile aldığı Steam oyunlarını paylaşarak HODL etmediği için pişman olduğunu söyledi. Paylaşımında Steam oyunlarına harcadığı parayı Papa Johns’un Bitcoin ile alınan pizzalarına atıfta bulunarak “kişisel Bitcoin pizzam” olarak nitelendirdi.

Oracle of Knowledge adlı Reddit kullanıcısı, 30 Ekim tarihli gönderisinde Bitcoin ile aldığı Steam oyunlarının görselini paylaştı. Oldukça beğeni gören bu paylaşımın altında Bitcoin’in zaman içerisinde artan değeri konuşuldu. Kullanıcı, önceki yıllarda Bitcoin ile aldığı Steam oyunlarına değinerek HODL etmediği için pişmanlık duyduğunu şu sözleriyle dile getirdi:

“Steam satın alma geçmişim burada. Video oyunlarına harcadığım 600 dolar değerindeki Bitcoin benim kişisel Bitcoin pizzam gibi.”

hodl-bitcoin

2017 yılında 6 adet oyuna yaklaşık 67 dolarlık Bitcoin harcayan kullanıcı, HODL etseydi yaklaşık 600 dolarlık Bitcoin’e sahip olacaktı. Bu da %800 oranında oldukça yüksek seviyede bir kar oranı demek. Bu Bitcoinleri dolar üzerinden değil de Türk Lirası üzerinden değerlendirecek olursak ortaya daha farklı bir tablo çıktığını görebiliriz. 2017’de doları ortalama 3.50 lira olarak kabul edersek 67 dolarlık Bitcoin’in 234 lira olduğunu görürüz. 2020 yılına geldiğimizde, kuru 8.35 lira olarak alırsak ise 600 doların 5 bin 10 liraya denk geldiğini söyleyebiliriz. Aradaki fark yüzde 2 binden fazla.

Steam platformu, 2016 Nisan ayında Bitcoin’i bir ödeme yöntemi olarak kabul ettiğini duyurmuştu. Fakat 6 Aralık 2017 tarihinde Bitcoin’de görülen volatilite, yüksek ücretler ve işlem yavaşlığı görüldüğü gerekçesiyle Bitcoin’i ödeme olarak kabul etmeyi durdurduğunu açıklamıştı.

Sadece oyun almamış!

Bitcoin kullanıcısı, sadece Steam oyunları değil aynı zamanda öğle yemeklerini de Bitcoin ile aldığını söyledi:

“Geçen gün birisi 50.000 dolar değerinde bir BTC transferi hakkında yazıyordu ancak işleme baktım ve sadece 5 BTC olduğunu gördüm. 5 BTC de ne ki? Oturduğum bölgede BTC’yi ödeme olarak kabul eden bir işletme bulunuyordu. 2015 Ocak ayında öğle yemeği için oraya gidip haftalık 0.05 BTC değerinde sandviç alırdım. Ah o 500 dolar değerindeki sandviçler!”

Kısa bir süre önce Newegg’den 100 dolar değerindeki 0.001 BTC ile yeni bir bilgisayar kasası satın aldığını söyleyen kullanıcı, bu miktardaki BTC’nin gelecekte ne kadar değerleneceğini merak ettiğini söyleyerek yorumlarını bitirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!