Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum (ETH) Madencisi Havalimanı Sistemlerini Ele Geçirdi

İtalyan basını, 41 yaşındaki bir havalimanı çalışanının iş yerindeki bilgisayar sistemlerinden yararlanarak gizlice Ethereum (ETH) madenciliği yaptığını duyurdu. Yetkililerin, suçlamaların odağındaki kişiyi güvenlik kamerası görüntüleri ışığında tespit ettiği açıklandı.

İtalyan medya kuruluşu Rai News, havalimanının Lamenzia Terme kentinde bulunduğunu belirtirken personelin kişisel bilgilerini ise paylaşmadı. Ancak haber sitesinin iddialarına göre olaylar şu şekilde gelişti: Öncelikle personel, havalimanındaki bilgisayar sistemlerine Ethereum madenciliği için bir yazılım yükledi. Bu süreçte çalışan, işini büyütmek için, sunucu sistemlerinden güç alarak, yazılımları birden fazla bilgisayara yükledi.

Ethereum madenciliği için çok sayıda bilgisayar kullanılmış

Elde edilen detaylara göre çalışan, havalimanının bilgisayarlı altyapısından sorumlu bir teknisyen olarak görev yapıyordu. Havalimanına teknik desteği sağlayan şirketin ise Sacal Global Solutions olduğu açıklandı. Olay ise Sacal bünyesinde çalışan teknisyenlerin dikkatiyle gün yüzüne çıktı. Bazı anormalliklerden şüphelenen teknisyenler, olayın araştırılması için polise başvurdu. Madenci personel ise Catanzaro ve Reggio Calabria’na bağlı polis ekipleri sayesinde yakalandı.

Personelin yaptığı bununla da sınırlı kalmadı. Haberin detaylarına göre daha sonra polis ekipleri eşliğinde havalimanının BT ağının bölümlerinin analiz çalışmasına başlandı. Sonrasında yapılan incelemelerde ise personelin 5 bilgisayarı kullanarak bir “madencilik çiftliği” kurduğu ortaya çıktı.

Havalimanı seçimi tesadüf değil

Rai News, personelin neden bu iş havalimanı sistemlerini kullanmayı tercih ettiğini de yazdı. Öncelikle havalimanı bilgisayar sistemlerinin 24 saat açık olması gerekiyor. 24 saat açık kalması gereken sistemlerin de kendilerine has bir elektrik üretmesi beklendiğinden personelin bu maliyeti üstlenmekten ise bu sayede kurtulduğu biliniyor.

Lamezia Terme Cumhuriyet Savcılığı tarafından IP adresi aracılığıyla bir madencilik havuzu olan “Ethermine” sitesiyle alakalı da incelemelerin yapıldığı bildirildi. Rai News, olaya herhangi bir suç ortağının karışıp karışmadığının da hâlâ araştırılıyor olduğunu açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!