Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Xi Jingping’den Dijital Para Açıklaması: “Hızlanmalıyız”

Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bugün yaptığı açıklamalarla dijital dönüşüm vurgusu yaptı ve bu sürecin olabildiğince hızlandırılması gerektiğini söyledi. Jinping’in üstünde durduğu noktalar arasında Çin’in kripto para projesi olarak gösterilen dijital yuan da vardı.

Xi Jinping öğleden sonra yaptığı konuşmada Çin’in gelecek planlarını açıkladı ve hükümetin hangi çalışmalara ağırlık vereceğini söyledi. Çin Devlet Başkanı konuşması sırasında özellikle dijital dönüşüm ile ilgili keskin ifadeler kullandı ve şimdiye dek süregelmiş çalışmaların hızlandırılması gerektiğini açıkladı.

Dijital dönüşüm için hızlanma çağrısı

FRXResearch tarafından aktarılan bilgilere göre Xi Jinping konuşmasında birçok farklı dijital teknolojinin üstünde durdu. Yerel kaynaklar tarafından da paylaşılan bilgilere göre Xi Jinping dijital dönüşüm konusu ile ilgili şunları söyledi:

“Dijital ekonomiyi, dijital toplumlaşmayı, devlet ve endüstriye boyutundaki dijital gelişimi ve güncellemeleri hızlandırmalı; uluslararası dijital para ve dijital vergi çalışmalarında yer almalı, rakiplerimizin önüne geçmeliyiz.”

Bitcoin fiyatı 14 bin dolara dayandı

Blockstream yöneticisi Samson Mow, Twitter hesabından konuyla ilgili bir yorum yaparak Çin’in kripto para konusunda diğer ülkelerle birlikte ortak bir standart oturtmaya çalıştığını söyledi. Mow ayrıca Bitcoin fiyatının da tam Jinping bu açıklamaları yapmışken 14 bin dolara çıkmış olmasına dikkat çekti.

Dün büyük ölçüde 13 bin 300 dolar bandında seyreden BTC/USD paritesi an itibarıyla 14 bin dolar seviyesine kadar dayandı. Uzmanlar bunun Jinping’in açıklamaları ile doğrudan bağlantılı olduğu görüşündeler.

bitcoin-btc-fiyat-anlik

Dijital yuan çalışmaları sürüyor

Çin Devlet Başkanı tarafından yapılan bu açıklamaların ülkenin dijital politikası açısından büyük önem taşıdığı düşünülüyor. Xi Jinping bundan neredeyse tam bir yıl önce de blockchain teknolojisi hakkında konuşup aynı mesajı vermiş, devlet yetkililerini “hızlanmaya” davet etmişti.

Jinping’in ülke genelini kapsayan bu çağrısı çok kısa süre içerisinde yanıt buldu ve ülkedeki devlet kuruluşları bir araya gelerek ortak bir blockchain uygulaması geliştirdi. Çin’deki gelişmelere dair bilgiler paylaşan Dovey Wan, bunu Twitter hesabından “bu ne hız?” yorumu ile paylaştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!