Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bu Haftanın En Popüler Altcoin’leri Belli Oldu

Geride bıraktığımız haftada en çok aratılan kripto paralar açıklandı; ilk 10’a Bitcoin’in yanı sıra 9 altcoin girdi. CoinMarketCap tarafından paylaşılan veriler doğrultusunda en popüler altcoin Bitcoin Vault oldu.

Bitcoin rallisi, hem yatırımcıyı hem medyayı meşgul ederken geçtiğimiz hafta altcoinler için pek parlak geçmedi. BTC altcoinleri daha da ezerek piyasa hakimiyetini %62’nin üzerine taşırken, altcoin çerçevesinden durumlar olumsuz ilerledi. Fakat bazı analistler, bu durumun uzun sürmeyeceğini ve altcoinlerin yakında toparlanacağını düşünüyor.

Binance Holdings Limited şirketine bağlı olan ve kripto paralar ile ilgili birçok bilgi ve veri sağlayan CoinMarketCap, Twitter hesabında paylaştığı gönderi ile geçtiğimiz haftanın en çok aratılan kripto paraları gözler önüne serdi. Bitcoin listede 4. sırada yer aldı. Lider coini geçerek ilk 3’e giren altcoinler ise Bitcoin Vault (BTCV), Kin (KIN) ve Filecoin (FIL) oldu.

altcoin

CoinMarketCap’e göre en popüler 9 altcoin

  • Bitcoin Vault (BTCV)

Bitcoin’in tüm yararlarını korurken, kullanıcı şeffaflığı ve özgürlüğü sağlayan yeni özellikler ile geliştirilen Bitcoin Vault, CoinMarketCap sıralamasında en popüler altcoin oldu. Şu anki fiyatı 78 dolar sularında olan BTCCV’nin günlük ticaret hacmi ise 22 milyon 700 bin doların üzerinde bulunuyor.

  • Kin (KIN)

Bir ERC20 tokenı olarak piyasaya sürülen Kin, Kik mesajlaşma ekosisteminin kripto parasıdır. CoinMarketCap sıralamasında en çok aratılan 2. altcoin olan KIN şu an 0,000022 dolardan alınıp satılıyor. Altcoin fiyatı son 7 günde %30’un üzerinde artış gösterdi. Günlük KIN ticaret hacmi ise yarım milyon doların üzerinde ve en değerli kripto paralar sıralamasında 168. sırada yer alıyor.

  • Filecoin (FIL)

Uzun bir bekleyişten sonra geçtiğimiz haftalarda piyasaya sürülen Filecoin, şu an piyasa değeri sıralamasında 26. sırada bulunuyor. 29.5 dolardan alıp satılan FIL, son 7 gün içinde yaklaşık %30 değerlendi. Sıralamada en popüler 3. altcoin olan FIL, piyasa değerini ise 737 milyon doların üzerine çıkarmayı başardı.

  • HEX (HEX)

Ethereum tabanlı bir DeFi coini olan HEX, CoinMarketCap’in popülarite sıralamasında en popüler 4. altcoin oldu. HEX fiyatı son 24 saate %36, son 7 günde ise neredeyse %95 oranında artış gösterdi. HEX şu an 0,0129 dolardan işlem görüyor. Altcoin için 24 saatlik işlem hacmi ise yaklaşık 20 milyon dolarda konumlanıyor.

  • Uniswap (UNI)

Merkeziyetsiz finans dünyasının göz bebeklerinden UNI, son 7 günü %21’lik bir düşüş ile kapatsa da sıralamada en popüler 5. altcoin olmayı başardı. UNI fiyatı şu an 2.37 dolarda konumlanıyor ve Uniswap ticaret hacmi 270 milyon doların üzerinde. Uniswap piyasa değeri sıralamasında 35. sırada yer alıyor.

  • Ethereum (ETH)

Lider altcoin Ethereum, CoinMarketCap’te en popüler 10 kripto para arasına girmeyi başardı ve kendine 7. sırada yer buldu. ETH fiyatı şu an 390 doların hemen altında konumlanıyor. Ethereum fiyatı son 7 günde yaklaşık %5 düşüş gösterse de, altcoin fiyatını son 24 saatte %2.4 arttırmayı başardı. Ethereum piyasa değeri şu an 44 milyar doların üzerinde bulunuyor.

  • Audius (AUDIO)

Müzisyenler ve dinleyiciler arasında doğrudan işlemleri kolaylaştırmak için tasarlanmış merkeziyetsiz müzik paylaşım protokolü olan Audius bu hafta en popüler 8. kripto para ve en çok aratılan 7. altcoin oldu. Audius şu an 0,1161 dolardan işlem görüyor. AUDIO için günlük ticaret hacmi ise 2 milyon doların hemen altında konumlanıyor.

  • Chainlink (LINK)

Piyasa değeri sıralamasında DeFi coinleri arasında en üstte yer alan Chainlink, CoinMarketCap’te en çok aratılan 9. kripto para oldu. LINK coin fiyatı şu an 11,27 dolar ve LINK piyasa değeri ise 4.5 miyar doların hemen altında konumlanıyor. En büyük 6. kripto para olan Chainlink’in günlük ticaret hacmi ise 1.5 milyar doların hemen üzerine.

  • Swipe (SXP)

Kripto para birimlerini ekosistemi üzerinde birlikte çalışabilir hale getirmeyi amaçlayan Ethereum tabanlı Swipe, en popüler 9. altcoin oldu. SXP şu an 0,8783 dolardan işlem görüyor. CoinMarketCap’e göre altcoin için günlük ticaret hacmi ise 52.5 milyon doların üzerinde bulunuyor. Swipe piyasa değeri 67.4 milyon doları aşmış durumda.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!