Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin Fiyatı Son Üç Yılın Zirvesinde: 14 Bin Dolar!

Bitcoin (BTC) fiyatı hafta boyunca sürdürdüğü ralliye bugün de devam etti ve 14 bin dolar seviyesine kadar ulaştı. BTC/USD paritesi bugün Çin Devlet Başkanı Xi Jinping tarafından yapılan açıklamaların hemen ardından son 2 yılın rekor seviyesine ulaştı.

Dün 13 bin 300 dolar barajını kaybettirmeyen Bitcoin (BTC) boğaları bugün ayılara karşı yeni bir galibiyet daha elde ettiler. Bir süredir 14 bin dolar seviyesini test eden Bitcoin, Çin’den gelen son dakika haberinin ardından bu testi başarıyla verdi ve Bitcoin fiyatı 14 bin dolar barajını gördü.

bitcoin-btc-fiyat-anlik

Çin’den gelen haber uçuşa geçirdi

Kripto para analistleri Bitcoin (BTC) fiyatındaki bu ani yükselişin Çin’den gelen haberle açıklanabileceğini düşünüyorlar. Çin Devlet Başkanı Xi Jinping bugün öğleden sonra katıldığı bir konuşmada ülkenin kendi kripto para projesi olan dijital yuan hakkında konuştu.

Jinping Çin’deki dijital yuanı da kapsayacak şekilde ülkedeki dijital dönüşüm sürecinin hızlandırılması gerektiğini söyledi. Çin Devlet Başkanı ayrıca ülkenin dijital para konusunda diğer ülkelerle iş birliği yapması ve ortak bir standart bulunması gerektiğini açıkladı.

Son üç yılın zirvesi görüldü

Bitcoin’in 14 bin dolar barajına başarıyla ulaşmış olması son üç yılın rekorunun da kırıldığı anlamına geldi. Aralık 2017’de neredeyse 20 bin dolara kadar çıktıktan sonra düşüşe geçen Bitcoin fiyatı, Ocak 2018 tarihinden beri bu seviyeleri görmüyordu.

Analistler Bitcoin fiyatındaki yükselişin tam olarak ne kadar süreceğinden emin olmasalar da bu rallinin yalnızca Çin kaynaklı olmadığı düşünülüyor. CoinDesk’e konuşan Nick Cote, son zamanlarda çok fazla kurumsal yatırımcının Bitcoin almaya başladığını ve bunun BTC fiyatı için olumlu bir gelişme olduğunu hatırlattı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!