Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiste Göre Bitcoin Bariz Bir Sinyal Veriyor: Bunları Gören 1 Adım Öne Geçecek!

Ünlü kripto analisti Credible Crypto, Bitcoin’in (BTC) hakkındaki tahminiyle dikkat çekti.

Yakından takip edilen kripto para stratejisti Credible Crypto, Bitcoin’in (BTC) son düzeltmesinden toparlanma sürecine girdiğine dair sinyaller gördüğünü belirtti.

Pseudonymous analist, sosyal medya platformu X’teki 417.400 takipçisine yaptığı açıklamada, Bitcoin’deki trader hareketlerinin bir short squeeze hazırlığında olduğunu düşündüğünü söyledi.

Short squeeze, bir varlığı belirli bir fiyattan ödünç alan ve daha düşük fiyattan satarak kâr etmeyi hedefleyen traderların, fiyatın ters yönde hareket etmesi sonucu varlıkları geri almak zorunda kalmasıyla ani bir yükselişi tetikleyen bir durum olarak bilinir.

Analist, Bitcoin’e yönelik iyimserliğini, spot piyasalardaki talebin artmasına ve açık faiz (OI) yani bir varlık için açık olan türev sözleşmelerinin toplam sayısının sabit kalmasına dayandırdı.

“Coinbase spot alıcıları alımlara devam ediyor, Binance spot satıcıları hareketsiz, perpetual vadeli işlemler CVD’si (kümülatif hacim farkı) sabit, fonlama oranları negatif. Bu, boğa hayallerinin kurulduğu tablo ve potansiyel bir dip oluşumu için tam da görmek istediğiniz şey,” dedi.

Credible Crypto, eğer Coinbase alıcıları alım baskısını devam ettirir ve Binance satıcıları hareketsiz kalırsa, fiyatların yukarı yönlü bir short squeeze ile kademeli olarak yükselmeye devam edeceğini ifade etti.

Ayrıca, spot piyasadaki alım taleplerinin artması ve açık faizin sabit kalmasının sağlıklı bir yükselişin işareti olduğunu vurguladı.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!