Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler, Bitcoin Fiyatının Tekrar Bu Seviyenin Altına Düşmesini Beklemiyor

Kripto para şirketi QCP Capital tarafından yapılan analize göre yaşanan güncel makro gelişmeler, Bitcoin fiyatına olumlu şekilde yansıyor.

QCP Capital tarafından paylaşılan nota göre ABD Hazine Bakanlığı’nın 2024’ün ilk çeyreğine yönelik tahminleri ve FOMC’nin bu hafta aldığı karar, Bitcoin’in değer kazanmasına yardımcı oldu.

Fed, bu hafta beklentilere uygun bir karar alarak politika faizini sabit tuttu. Merkez bankası böylece iki toplantı üst üste faizi değiştirmemiş oldu.

QCP Capital, alınan kararların ardından tahvil getirilerinin düşmeye, risk seviyesi yüksek varlıkların ise değer kazanmaya başladığına dikkat çekti.

Sürekli vadeli işlem sözleşmelerinin fonlama ve örtük oynaklık seviyelerine işaret eden analistler, SEC’nin spot Bitcoin ETF’lerini onaylaması halinde fiyatın yukarı yönde hareket etmeye devam edeceğini düşünüyor:

“Daha yukarılardaki üstel (büyüme) aşamasına girmek için spot ETF’nin onaylanması gerekecek. Bunun yanında artık bu aşamada ancak (Gary) Gensler’den büyük bir rug pull görürsek tekrar 32.000 doların altına düşüleceğini düşünüyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!