Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTX Kurucusu SBF’nin Başını Yakacak Jüri Kararı Açıklandı: 7’de 7 Suçlu!

ABD mahkemesi iflas eden kripto para borsası FTX’in kurucusu Sam Bankman-Fried’ı (SBF) suçlu buldu.

FTX geçtiğimiz yıl kasım ayında iflas etmiş ve bu durum kripto para piyasasında ciddi bir çalkantıya yol açmıştı. İflasın ilk günlerinden beri suçlamaların merkezinde yer alan SBF, ilk duruşmaların ardından ABD’de tutuklu şekilde bekletiliyordu. Geçtiğimiz haftalarda başlayarak 15 gün süren ifade süreci ve yaklaşık dört buçuk saatlik müzakerenin ardından jüri, SBF’yi dolandırıcılık ve kara para aklama iddiasıyla yargılandığı ceza davasında “suçlu” buldu.

FTX kullanıcılarına ait 8 milyar dolarlık varlığın batmasından sorumlu tutulan ve iki dolandırıcılık ile beş komplo suçlamasının hepsinden suçlu bulunan SBF tutuklu kalmaya devam edecek.

ABD Bölge Yargıcı Lewis Kaplan, Bankman-Fried’in kaç yıl hapis yatacağına dair cezai karar tarihini 28 Mart 2024 olarak belirledi.

Konu hakkında açıklamada bulunan mahkemenin federal savcısı Damian Williams, suçlulara geçit yok mesajı verdi:

Kripto endüstrisi yeni olabilir, Sam Bankman-Fried gibi oyuncular yeni olabilir, ancak bu tür bir dolandırıcılık zaman kadar eski ve buna sabrımız yok.

Mahkeme sürecinde suçlamaları kabul eden ve mahkemeyle işbirliği yapmayı tercih eden Alameda CEO’su Caroline Ellison ve FTX’in eski üst düzey yetkilileri Gary Wang ile Nishad Singh‘in hapis cezası alması beklenmiyor. Davanın bir parçası olan ve süreç içerisinde SBF’nin aleyhine ifadelerde bulunan üçlünün akıbeti ise yine ileriki bir tarihte belli olacak.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!