Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Bitcoin’de (BTC) Fırtına Öncesi Sessizliğe İşaret Ediyor: Yakın Zamanda Büyük Bir Tasfiye Yaşanabilir

Blockchain veri analiz platformu CryptoQuant analistlerine göre Bitcoin (BTC) vadeli işlemleri yakın zamanda büyük bir tasfiye durumuyla karşılaşabilir.

CryptoQuant’ın açık faiz verilerinini yorumlayan bir analist, uzun süreli sessizliğin ardından Bitcoin vadeli işlemleri için büyük bir tasfiye dönemi yaklaşıyor olabileceğini öne sürdü. Analistin yorumuna göre eylül ortalarında ulaştığı 22.800 dolar seviyesinin ardından yaklaşık bir aydır 18.100-20.500 dolar bandında yatay seyrini koruyan Bitcoin’in yakın zamanda eski volatil günlerine dönmesi olası görünüyor. Eğer yukarı ya da aşağı yönlü sert bir hareket gözlemlenirse, büyük oranda pozisyon tasfiyesinin yaşanabileceği düşünülüyor.

Yatırımcıları beklenen volatilite hakkında uyaran CryptoQuant analisti konu hakkında şu düşüncelerini paylaştı:

Büyük bir tasfiye operasyonu için fiyat üzerinde ani değişimler görülebilir. Bu göz önünde bulundurulması gereken bir konu. Açık faiz oluşumuna göre, fiyat bu aralıktan yeterince volatil davranırsa bir tasfiye dalgasının (Long veya Short pozisyonlarda) gerçekleşme ihtimali var.

Coinglass tarafından sağlanan verilere göre adeta yaprak esmeyen piyasada son 24 saat içinde sadece 55 milyon dolarlık pozisyon tasfiye oldu. Her ne kadar bu sakinliğin fırtına öncesi bir sessizliğin işareti mi olduğu bilinmese de uzun vadede birçok analist Bitcoin’in daha olgun ve yavaş fiyat hareketlerine döneceğini tahmin ediyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!