Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin (BTC) Madencileri Üretimlerini Artırıyor: Hashrate’de Yeni Rekor

Bitcoin (BTC) uzun bir süredir konsolide haldeyken Bitcoin madencileri üretimlerini artırıyor.

Bitcoin 2022 Haziran ortasından bu yana konsolide durumda iken madenci zorluğu olarak bilenen ve madencilerin üretime ne kadar ağırlık verdiğini gösteren Hashrate’in 30 günlük ortalaması geçtiğimiz mayıs ayında 221 exahash seviyelerinde bulunuyordu. Ardından bir miktar düşüş yaşayan hashrate, son 30 günlük periyotta ortalama 229 exahash’e ulaştı.

Ayrıca günlük bazdaki hashrate ise 302 exahash’e ulaşarak 11 Eylül’deki 281 exahash’lik rekoru arkasında bıraktı.

Hashrate’in artması halinde madencilerin geçmişe kıyasla aynı miktarda Bitcoin için daha fazla güç tüketmeleri gerekeceğinden uzmanlar tarafından hashrate’in artışı, maliyetlerin madenciler için kar etmeye uygun olduğu yönünde veya madencilerin yakın zamanda piyasada bir yükseliş beklediği yönünde yorumlanır.

Öte yandan 30 ve 60 günlük hashrate ortalaması arasındaki fark ise kısa vadede hashrate’in düşmesine bağlı olarak azalmış durumda bulunuyor. Ancak eylül ortasından bu yana kapanan fark henüz önemli bir veri sağlayacak kadar uzun süreli değil ayrıca son 1 haftadır farkın tekrar pozitif yönde açıldığı da gözlemlenebiliyor.

Veriler tek başına bir trend dönüşüne işaret etmek için yetersiz olsa da birçok piyasa yorumcusu madencilerin piyasanın geleceğine dair projeksiyonlarını pozitife çevirmiş olabileceğini öne sürüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!