Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Brexit’in Kripto Paraların Değerini Arttıracağını Düşünmekte!

2017 yılında bir ICO yaparak piyasaya giriş yapmış olan Cindicator isimli veri analiz firmasının yaptığı bir araştırmaya göre, araştırmaya katılan analistlerin %62’si, İngiltere’de gerçekleşecek olan Brexit‘in kripto para birimlerinin değerini olumlu bir şekilde etkileyeceğine dair inancı mevcut.

Anket çalışmasına dahil eden finansal ekonomistlerin %74’ü, önümüzdeki tarihlerde kripto para birimlerini kendi portföylerine dahil edebileceklerini de belirttiler. Bunun yanı sıra analistlerin büyük bir çoğunluğu Brexit için var olan mevcut sürenin zaman aşımına uğrayacağını ancak sürenin uzatılıp bu teklifin eninde sonunda geçeceğini düşünmekte. Cindicator kurumunun elindeki verilere göre 29 Mart tarihinde bu teklifin geçme olasılığı sadece %19.1 olarak gözükmekte. %80.9’luk bir olasılık ise Brexit’in zaman aşımı alacağı yönünde.

Analistlerin çoğunun düşüncesi ise, Brexit olayından sonra paralarının değer kaybetmesinden korkan İngiliz halkının kendilerini güvenceye almak adına kripto paralara da yatırım yapabilecekleri yönünde. Brexit olayı ilk gündeme geldiği günden beri İngiltere içerisinde büyük bir sıkıntıya yol açtı ve halk ile yönetim adeta bu konu üzerinde bölünmüş durumda.

İngiltere şuan için kripto para birimlerine yönelik herhangi bir resmi regülasyona sahip değil ve analistlerin büyük bir çoğunluğu olası bir Brexit durumunda kripto paralara karşı olan regülasyonların biraz daha hafifleyeceği düşüncesini benimsemekte.

Bir zamanlar dünyanın lider finansal merkezlerinden birisi olan Londra, zamanla güç kaybetse de hala önemini tam olarak kaybetmiş sayılmaz.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment