Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistler Ethereum’u Yorumladı: Satışlara Dikkat, Fırsatlar ve Tehditler Var!

Analistler spot Ethereum ETF lanmanının ardından fiyatta yaşanan düşüşleri yorumladı.

Spot Ethereum ETF’leri 23 Temmuz günü piyasaya sürüldü. Lansmandan kısa süre sonra Ethereum fiyatı 3.100 dolar bandına kadar düşerken ardından kayda değer bir toparlanma geldi.

Konu hakkında açıklamada bulunan analistler, spot Ethereum ETF’lerinin spot Bitcoin ETF’leri ile ciddi benzerlikler gösterdiğini kaydetti.

CoinShares analistleri tarafından e-postayla gönderilen bir notta, “Bu durum, yılın başında piyasaya sürülen spot Bitcoin ETF ürününe çok benziyor.” ifadelerine yer verildi.

Ethereum Bitcoin’den daha güçlü duruyor

ETF karşılaştırmasını bir adım ileriye taşıyan Steno Research’ten kripto analisti Mads Eberhardt, spot Ethereum ETF’i özelinde yaşanan negatif tablonun tıpkı Bitcoin’de olduğu gibi Grayscale’in satışları tarafından tetiklendiğini belirtti.

Bununla birlikte fiyatta yaşanan düşüşlerin büyük bir alım fırsatı doğurduğunu vurguladı:

Bu eğilim devam ederse, Grayscale Ethereum ETF’sinden çıkış ocak ayında Bitcoin için olduğundan çok daha hızlı, belki de önümüzdeki haftanın ortasında sona erebilir. Bundan sonra, son birkaç günde gözlemlendiği üzere diğer ETF’lere olan giriş nedeniyle güçlü net giriş göreceğimizi tahmin ediyoruz.

Aksi düşünenlerde var: satışlar ortalığı sarsabilir

SynFutures’ın CEO’su ve kurucu ortağı Rachel Lin, Ethereum yatırımcıları için kısa vadeli sıkıntılar beklediğini söyleyerek bu görüşe katılmadı.

Lin, Grayscale’in şu anda 8 milyar doların üzerinde Ethereum’a sahip olduğunu ve bu hızlı satışların Ethereum için sorun yaratabileceğini söyledi:

Bitcoin’de gördüğümüz gibi, Grayscale’in ETH ETF fonu, ETF lansmanından bu yana 810 milyon doların üzerinde çıkışla piyasada net satıcı haline geliyor. Grayscale şu anda 8 milyar doların üzerinde Ethereum’a sahip ve bunun neredeyse %10’u sadece son iki gün içinde satıldı. Trend devam ederse Grayscale Bitcoin’den çok daha erken %50 seviyesine ulaşabilir. Ancak bu aynı zamanda Ethereum için daha fazla olumsuzluk anlamına da gelebilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!