Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ethereum ETF Sonrası 1,4 Milyar Dolar ile Rekor Kırdı: Fiyata Etkisi Ne Olacak?

CME’nin Ethereum vadeli işlemlerinde ETF’ler ile birlikte açık pozisyonların rekor kırması ETF fiyatını da yukarı doğru yükseltebilir. 

Chicago Ticaret Borsası’nın (CME) Ethereum (ETH) vadeli işlemleri, ABD’de spot Ethereum borsa yatırım fonlarının (ETF’ler) işlem görmeye başlamasıyla büyük bir hareketlilik yaşadı. CME’den gelen verilere göre, Ethereum vadeli işlemlerindeki açık pozisyon sayısı 7.661 sözleşme ile rekor kırarak 383.650 ETH ve 1.4 milyar doların üzerine çıktı. Bir önceki rekorun 7.550 sözleşme olduğu bir ay öncesine göre büyük bir artış olduğu gözlemleniyor.

CME’nin kripto ürünlerinden sorumlu global başkanı Giovanni Vicioso, spot Ethereum ETF’lerinin onaylanmasının ve işlem görmeye başlamasının piyasayı canlandırdığını belirtti ve şu ifadelere yer verdi:

Ethereum ETF’lerinin ABD’de onaylanması ve işlem görmeye başlaması, ürünlerimizin hacimlerinde önemli bir artış sağladı ve vadeli işlemlerimizde rekor açık pozisyonlara yol açtı.

Ethereum fiyatına etkisi

CME’nin Ethereum vadeli işlemlerinde yaşanan rekor açık pozisyonların fiyat üzerinde önemli etkiler yaratabileceği tahmin ediliyor. ETF’lerin işlem görmeye başlaması, piyasada Ethereum’a olan talebi artırarak fiyatları yukarı yönlü etkileyebilir. Yatırımcılar doğrudan Ethereum’a yatırım yapma fırsatını değerlendirebilir bu da fiyatlarda artışa neden olabilir. Ayrıca yüksek işlem hacmi ve açık pozisyonların piyasada likiditeyi artırarak fiyatların daha dinamik hareket etmesine yol açabileceği öngörülüyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!