Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistlere Göre Bitcoin, 2024’te 160 Bin Doları Hedefleyebilir

Analistlere göre önümüzdeki aylarda yaşanacak birkaç gelişme, Bitcoin fiyatını 160.000 dolara kadar çıkarabilir.

Blockchain analiz firması CryptoQuant’ın analizine göre spot Bitcoin borsa yatırım fonları (ETF), yaklaşmakta olan halving ve hisse piyasasında öngörülen hareketlilik, Bitcoin fiyatını yeni rekorlara taşıyabilir.

CryptoQuant analizinde, “Bitcoin ve kripto piyasalarının 1. Piyasa değerleme döngüsü, 2. Ağ hareketliliği, 3. Bitcoin halving’i, 4. Makroekonomik perspektif, 5. Bitcoin spot ETF’sinin onaylanması, 6. Stablecoinlerin artan likiditesi etkisiyle 2024’te pozitif bir yıl geçireceğini düşünüyoruz.” dendi.

Analistlere göre blockchain düzeyindeki veriler, Bitcoin’in hala bir boğa piyasasının içerisinde olduğunu, orta vadede 54.000 doları; bu döngünün zirvesinde ise 160.000 doları hedefleyebileceğini gösteriyor.

Nisan 2024’te gerçekleşmesi beklenen halving sonrasında dolaşıma giren günlük Bitcoin miktarı 900’den 450’ye düşecek. Bitcoin, geçmişteki halving olaylarının ardından dönemsel rekorlar kırmıştı.

Analistler ayrıca enflasyonun durgunlaşmasıyla birlikte Federal Rezerv’in faiz oranlarında kesintiye gitmesini bekliyor. Bunun hisse ve kripto para fiyatlarını olumlu etkileyebileceği düşünülüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!