Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Shiba Inu Altcoin Sahiplerine Dev Bir Hizmet Sunmak İçin Hazırlanıyor!

Web 3.0 domain şirketi D3, “shib” alan adları hizmeti sunabilmek için Shiba Inu ile ortaklık kurdu.

Domain şirketi D3, DNS alan adı hizmeti sunabilmek için Shiba Inu’yi ekosistemine dahil etti. Şirket tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, “.shib” uzantısına Üst Düzey Alan Adı (TLD) alabilmek için Shiba Inu ekibiyle ortaklık kurulduğuna yer verildi.

Halihazırda “.eth”, “.crypto” gibi Web 3.0 alan adları mevcut fakat bunlar Web 2.0 üzerinde “.com” veya “.net” gibi hizmet veremiyor.

Bu soruna çözüm getirmek ve Web 3.0 ile Web 2.0 arasında işlevsel bir geçiş sağlamak isteyen D3, “.shib” hizmeti için küresel bir veritabanı olan ICANN aracılığıyla başvurmayı planladıklarını belirtti.

D3’ün resmi web sitesine göre şimdilik sadece Viction (VIC) ve Shina Inu için alan adı hizmeti bulunurken bunlar “.vıc” ve “.shıb” olarak tanımlanıyor.

Shiba Inu ekibi kullanıcıların Web3 kimlikleri edinebilmelerine imkan sağlayacak Shib Name Service’i (SNS) hayata geçirmişti fakat görünen o ki bu onları tatmin etmedi.

Eğer D3 ICANN aracılığıyla gerçek bir DNS hizmeti sunabilirse, “.shib” adresleri Web 2.0 sitelerinde ve e-postalarda kullanılabilecek. Kullanıcılar halihazırda D3’ün web sitesine kayıt olarak .shib alan adlarına erken erişim sağlayabiliyorlar.

Konu hakkında açıklamada bulunan Shiba Inu’nun baş geliştiricisi Shytoshi Kusama, atılan bu adımın ne denli önemli olduğunu şu ifadelerle vurguladı:

D3 ile ortaklığımız, mevcut ShibArmy’nin dışında ölçeklendirmemize ve 5 milyardan fazla internet kullanıcısına SHIB ekosistemine doğrudan erişim sağlamamıza olanak tanıyor. Gerçek etki domain adlarını SHIB’e dahil etmek büyük bir olaydır.  Bu adım merkeziyetsiz ekosistemimizdeki dijital kimliklere yönelik vizyonumuzu genişletirken ekosistemde uzun vadeli gelir elde edilmesini sağlayacaktır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!