Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistlere Göre Bitcoin (BTC) 25.000 Dolara Göz Kırpıyor

Analistler Bitcoin’deki (BTC) durgun havanın kısa bir süre sonra yerini yüksek volatiliteye bırakabileceğini öne sürerken 22.500 ve 25.000 seviyelerine dikkat çekiyorlar.

Barron’s tarafından 5 Ekimde yayınlanan makaleye göre Bitcoin ve diğer kripto para birimleri son birkaç gün içerisinde piyasalardaki riske duyarlı varlıklara yönelik artan ilgiden üstlerine düşen payı aldı.

Oanda analistlerinden Craig Erlam konu ile ilgili, “Bu hafta risk iştahındaki pozitif hava sayesinde Bitcoin tekrar 20.000 doların üzerine çıktı.” dedi. Öte yandan ABD ekonomisi tarafından gelen zayıf veriler ABD hisse senetleri piyasalarına olan ilgiyi artırdı. S&P 500 uzun bir aranın ardından haftaya yüksek performanslı bir başlangıç yaptı.

Federal Rezerv başta olmak üzere merkez bankalarının bu yılki faiz artırımı trendi hisse senedi piyasalarını, emtiaları ve Bitcoin gibi dijital varlık sınıflarını negatif yönde etkiledi.

Erlam, Bitcoin’in yükselme ihtimalinin gelecek ekonomik verilerdeki zayıflık potansiyeline bağlı olarak değişebileceğini ancak geçmiş güçlü verilere karşı Bitcoin’in satışlara direnç gösterebildiğini bu nedenle Bitcoin tarafında pozitif beklentiler olduğunun söylenebileceğini belirtti.

Arcane Research analisti Vetle Lunde ise Bitcoin için bir başka riskin uzun süredir devam eden düşük volatilitede olduğunu belirtti ve ekledi:

Tarihsel olarak 7 günlük volatilite bu kadar düşük seviyelerde seyrettiğinde önemli bir volatilite patlaması yaşandı. Düşük volatilite yüksek kaldıracı doğurma eğilimine evriliyor. Kaldıraç yukarı veya aşağı yönlü olabilir ancak her iki durumda da Bitcoin önemli fiyat hareketlerine karşı savunmasız hale gelir.

Arcane Research Başkanı Bendik Norheim Schei‘ye göre 22.500 doların üzerinde gerçekleşecek bir hareket fiyatın 25.000 dolar seviyelerine yükselebileceğini gösterirken aşağı yönlü hareketlerde 18.000 ile 19.000 seviyeleri hala güçlü destekler olarak çalışıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!