Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bloomberg Kıdemli Analisti McGlone: Bitcoin (BTC) ekim ayında tarihi bir yükseliş yaşayabilir

Bloomberg kıdemli analisti Mike McGlone, Bitcoin’in (BTC) içinde bulunduğumuz ekim ayı içerisinde tarihi bir yükseliş performansı sergileyebileceğini öne sürdü.

Mike McGlone 5 Ekim tarihinde yayınladığı bir raporda, Bitcoin’in 2014’den bu yana sergilediği en iyi performansı bu ekim ayı içerisinde ortaya koyacağını ifade etti. McGlone, küresel olarak faiz oranlarındaki artışın çoğu büyük varlık üzerinde aşağı yönlü baskı oluşturduğunu, Bitcoin’in Tesla gibi emtialar ve teknoloji hisseleri ile karşılaştırıldığında üstünlük kazandığını söyledi. Stratejist, 2014 yılından beri veriler incelendiğinde Bitcoin’in özellikle ekim ayı içerisinde yükseliş yönlü hareketler sergilediğinin altını çizdi. Bu ekim ayı içerisinde de Bitcoin ile geleneksel borsalar arasında ciddi bir pozitif ayrışma bekleyen stratejist raporunda şu ifadelere yer verdi:

Ekonomik dalgalanma devam ederken Bitcoin, Ethereum ve Bloomberg Galaxy Kripto Endeksinin çoğu büyük varlıktan daha iyi performans gösterme eğiliminin devam ettiğini görüyoruz.

Kripto paralar üzerindeki uzun süredir devam eden yatay hareketliliğe dikkat çeken McGlone, olası bir hareketlenme döneminde kripto paraların emtialara kıyasla toparlanma olasılığının daha yüksek olduğunu öne sürdü. 2022 yılının ikinci yarısı için Bitcoin özelindeki olumlu beklentisini yineleyen stratejist, Bitcoin’in “altın ve ABD Hazinesi gibi enflasyon riskinden korunan bir varlık olmaya doğru evirildiğini” belirtti.

Bununla birlikte Bitcoin’in altın ilişkisi incelendiğinde son 1 yılın en yüksek korelasyonuna erişildiği görülüyor. Bu korelasyonun Bitcoin üzerindeki güveni arttıracağını düşünen McGlone, Ekim ayı itibariyle kripto paralar üzerinde pozitif yönlü ciddi hareketlerin görülebileceğini altını çiziyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!