Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analistlere Göre Hamas, Hem Kripto Paralara Hem Coinbase’e Zarar Verebilir

Kripto para borsası Coinbase, ABD’de yürüttüğü lobi çalışmalarına rağmen hala yasal belirsizlikler yüzünden risk altında.

Berenberg Capital Markets tarafından yapılan araştırmaya göre ABD’li kripto para borsası Coinbase’in (COIN) işlem hacmi dönemsel olarak %17; yıldan yıla %52 düşüş gösterdi:

“Kripto sektöründeki hacimler azalmış ve rakipler pazar payı için birbiriyle rekabet ederken COIN’in müşterilerden elde edeceği cironun baskı altında olduğunu düşünmeye devam ediyoruz.”

Berenberg analistleri, “Coinbase Global’e karşı temkinli olmamızın ana sebebi şirketin önümüzdeki çeyreklerde göstereceği operasyonel performans değil, onun yerine hem şirketin ABD’de şu anda karşı karşıya olduğu hem de kripto paralar üstündeki yasal baskı artarken gelecekte karşı karşıya kalabileceği yasal aksiyonlar.” yorumunu da ekledi.

Araştırma raporuna göre Hamas-İsrail savaşı, Coinbase’in ABD’de yürüttüğü lobi çalışmalarını zedeleyebilir. İsrail’deki yetkililer geçtiğimiz hafta Hamas tarafından fon toplamak için kullanılan bazı kripto para adreslerini dondurdu. Ayrıca milyonlarca dolarlık kripto paranın ele geçirildiği belirtiliyor.

Analistlere göre bu durum, kripto paraları da olumsuz etkileyebillir:

“Yetkililer blockchainlerdeki hareketlilikleri takip edebildiği için Hamas, nisan ayında artık fon toplamak için kripto paraları kullanmayacağını açıklamıştı ama yakın zamanda çıkan haberlerin ardından kripto paraların yasal durumuyla ilgili soru işaretlerinin daha da belirsizleneceğine inanıyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!