Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analiz: Bitcoin, 11 Bin Doları Çok Yakında Geri Alacak

Bitcoin geçtiğimiz ay 10 bin – 11 bin dolar arasında stabil bir görünüm sergiledi ve bu dar alıktan pek şaşmadı. Bir trader tarafından yapılan analiz, bunun yakında son bulabileceğini söylüyor. Bitcoin fiyat artışını destekleyen başka teknik faktörler de bulunuyor.

Bir kripto para traderının yaptığı fraktal analizinde Bitcoin için yükseliş sinyalleri verildi. BTC fiyatı önümüzdeki günlerde ve haftalarda bir yükseliş trendi yakalayabilir. Sosyal medyada 55 binin üzerinde takipçisi olan TraderSZ’nin yaptığı bu fraktal analizine göre; Bitcoin’ın son fiyat hareketlilikleri, 2020’nin başından mayıs ayına kadar olan fiyat hareketliliğinin minyatür bir versiyonunu sergiliyor. Bu analize göre, Bitcoin fiyatı yükselerek yakın zamanda yeniden 11 bin dolar barajını görebilir.

Bitcoin-analiz-11-bin-dolar
Bitcoin hareketlerinin, yılın ilk 5 ayında gösterdiği hareketlere benzerliğini vurgulayan grafik. Kaynak

On-Chain Sinyaller de Bunu Destekliyor

Nick Chong’a göre On-chain trendler, bu fraktal analizindeki olumlu bakış açısını pekiştirecek yönde sinyaller veriyor. Ünlü kripto para analisti Willy Woo da geçtiğimiz günlerde bu sinyallerden bazılarına değindi ve BTC için “her şey güzel olacak” mesajı verdi.

Willy Woo Bitcoin için, batı ülkelerinde erken benimseme aşamalarında olunduğunun ve bazı yüksek enflasyonlu ülkelerde de Bitcoin yayılmaya başladığının altını çizdi. Woo, bu benimsenmede dünya genelinde yaşanan yüksek enflasyonun etkisine de dikkat çekti.

Bitcoin için benimsenmedeki bu artışın yanı sıra Bitcoin hash oranında da bir yükseliş görülüyor. Bitcoin hash oranı, tüm zamanların en yüksek seviyelerini zorluyor. Analistler bu hash performansını, madencilerin uzun vadede Bitcoin ağına güvendiklerinin bir işareti olarak yorumluyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment