Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Analize Göre Altcoin Fiyatlarındaki Yükselişin Ardında Bu Ülke Var

Altcoin piyasasında son birkaç aydır yaşanan hareketliliği risk almayı seven Güney Koreli yatırımcılar güçlendiriyor.

Blockchain firması CryptoQuant’n analizine göre ülkenin en büyük kripto para borsası olan Upbit’teki spot işlem hacimleri, eylül ayından bu yana neredeyse ikiye katlandı.

Güney Kore’de %85’ten fazla pazar payı olan Upbit’in işlem hacmi, eylül-ekim aylarında 32,8 milyar dolardan 59,8 milyar dolara yükseldi.

İşlem hacimlerindeki artışın ardından daha fazla piyasa yapıcının ve yatırımcının piyasaya dahil olduğu ve altcoin alımlarının çoğaldığı düşünülüyor.

Altcoinler arasında özellikle iki ay içerisinde neredeyse 10 kat değerlenen Loom Network (LOOM) ve sadece eylül ayında %6.600 değerlenen HIFI ön plana çıkıyor.

Coindesk’e konuşan CryptoQuant analisti Bradley Park, “Sadece Kore’deki borsalarda listelenen coinler için konuşacak olursak bunların işlem hacminde kayda değer bir artış olduğu zaman yurt dışındaki borsalar bunlar için vadeli işlem sözleşmelerini açıyor.” dedi.

Park’a göre Upbit rezervlerindeki HIFI miktarının 62 milyondan 82,9 milyona çıkması, Güney Koreli yatırımcıların altcoin piyasasında etkili bir rol oynadığını gösteriyor.

DeSpread Research tarafından yapılan bir araştırmaya göre Güney Koreli yatırımcılar, piyasadaki büyük kripto paraların yerine daha küçük çaplı altcoinleri tercih ediyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!