Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreas Antonopoulos: Bitcoin, Paranın Geçirdiği 5. Dönüşümdür

Mastering Bitcoin adlı kitabıyla hayatımıza giriş yapan ve kripto para sektörünün en etkili isimlerinden birisi olarak gösterilen Andreas Antonopoulos, yaptığı açıklama ile lider kripto para biriminin ‘para’ diye tabir edilen şeyin geçirdiği 5. büyük dönüşüm olduğunu açıkladı.

Bitcoin’in şu anda geliştirilmesi gereken yönleri olduğunu kabul eden başarılı isim, buna karşın Bitcoin’in şu aşamada dahi dünyadaki birçok ülke tarafından ‘bir para birimi’ olarak görüldüğünü söylerken, Bitcoin’in tarihsel skalada paranın geçirdiği 5. büyük dönüşüm olduğunu da sözlerine ekledi.

Başarılı isim, şöyle konuştu:

”Tarihsel açıda baktığımızda para sürekli evrim geçiren ve geçirmeye devam eden bir enstürman. Bu değişim hiçbir zaman bitmeyecek. Bana kalırsa, Bitcoin paranın geçirdiği 5. büyük evrim ve bu durum; daha önce hiç yapılmamış bir şekilde yapılıyor. Örneğin hiç bu kadar merkeziyetsiz bir model, daha önce çıkmamıştı. O açıdan BTC, bana kalırsa çok ama çok değerli.”

Antonopoulos, ayrıca kendi tercihi olarak daha az bilinen ve insanlara daha fazla özgürlük tanıyan para birimlerini kullanmak istediğini ifade ederken, buna karşın Bitcoin’in geçtiğimiz yıllarda yakaladığı ivme ile artık çok daha fazla bilinen bir takas aracı haline geldiğinin de altını çizdi ve bunun da felsefi anlamda bazı ‘fedakarlıklar’ yapılması anlamına geldiğini söyledi.

Başarılı yazar, son olarak Bitcoin’in hacklenemez doğası ve aracıyı ortadan kaldırmasının, kendisinin gözünde çok kritik olduğunu söyledi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment