Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

‘Kovulan’ Bitmain Çalışanları, Yeni Bir Blockchain Startup’ı Kuruyor!

Bitcoin.com kaynağının aktardığı bilgilere göre, dünyanın en büyük kripto para madencilik devlerinden birisi olan Bitmain‘in işten çıkartılan elemanları ve firmaya bağlı Copernicus gibi iştirakler, Matrix isimli yeni bir şirket üzerine çalışmalara başladı.

Firma resmi olarak açıklanmadı ve Matrix’in ne zaman piyasaya sunulacağı bilinmiyor ancak kaynakların aktardığı bilgilere göre söz konusu kurum direkt olarak kripto para tabanlı kredi hizmetleri, tezgah üstü alım satım hizmeti ve depolama hizmetleri verecek.

Kripto para dünyası 2018 yılının başından beri düzenli olarak düşüş yaşadığı için birçok küçük çaplı firma ciddi işten çıkarmalar ile gündeme gelmişti. Dünyanın en büyük madencilik kurumlarından birisi olan Bitmain de gerek ayı piyasası, gerekse de Bitcoin Cash hard fork savaşlarının verdiği zarar nedeniyle işten çıkarmalar ile gündeme gelen başka bir kripto para şirketi olmuştu.

All Weather Tmt isimli Çinli kaynağın aktardığı bilgilere göre Matrix isimli kurum Bitmain’in işten çıkartılan elemanları ve Copernicus isimli iştirakinin eski kurucuları tarafından yönetilebilir. Bunun yanı sıra firmanın istifaya zorlanan kurucu ortaklarından Jihan Wu’nun da ilgili firmada yer alacağı haberler arasında.

Geçtiğimiz tarihlerde istifaya zorlanan eski Bitmain CEO’su Micree Zhan’ın devasa bir güce sahip yeni bir kripto para madencilik tesisini piyasaya sürebileceği haberleri gündeme gelmişti ve Matrix isimli kurum eski Bitmain çalışanları tarafından kurulacağı söylenen ikinci startup olabilir.

Bitmain ise konu hakkında resmi bir açıklamada bulunmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment