Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

XRP Coinbase’de Listelenmesine Rağmen Beklenen Çıkışı Yapamadı

Uzunca bir süredir konuşulan ve gerçekleşmesi istenen olay sonunda bir realiteye döndü ve XRP, Coinbase borsasında işlem görmeye başladı. Daha önceki dönemlerde yapılan analizler; bu listelemenin XRP fiyatlarını uçuracağı yönünde şekil alsa da gerçek, beklentiden çok daha uzak durumda.

Coinbase’in verdiği listeleme haberinin daha önceleri XRP’yi 5 dolar bandına kadar çıkaracağını söyleyen analizler vardı ancak içinde bulunduğumuz piyasa şartları sebebiyle hem o analizlerin yapıldığı dönemlerdeki XRP fiyatı çok düştü, hem de piyasaların olumlu haberlere tepkisi eskiye kıyasla çok azaldı.

Listeleme haberinin ardından XRP fiyatında ani bir sıçrama yaşandı ancak bu yükseliş yüzde 8’i geçmedi. Daha sonra haberin etkisi kaybolup ilgi de azalınca XRP fiyatı yeniden normal rutin seviyelere dönüş gösterdi ve XRP, aynı diğer birçok kripto para gibi bir ileri iki geri formatına dönüş yaptı.

Listeleme haberinin etki etmemesi üzerine yapılan yorumlarda ise ortaya çıkan ana konu; piyasa durumu ve piyasaların olumlu haberlere artık pek tepki göstermemesi. Uzunca süredir beklenen XRP Coinbase ortaklığının duyurulmasının dahi fiyatı sadece yüzde 8 oynatabilmesi, bu görüşün aslında ne kadar doğru olduğunu ortaya koyuyor.

Bir başka konu da genelde XRP eleştirmenlerinin iştahını kabartan bir detay ki o da, Ripple şirketinin yaptığı anlaşmaların ve iş birliklerinin pek bir etki alanı olmaması. Bakalım, önümüzdeki dönemde piyasanın toparlanması durumunda XRP, yeniden o rekor seviyeleri olan 3 dolarları test edebilecek mi?

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment