Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreas M Antonopoulos: Bitcoin Hükümetler Tarafından Durdurulamaz

Ünlü bir Bitcoin savunucusu olan Andreas M Antonopoulos, bir Soru ve Cevap etkinliğinde Bitcoin ve kripto para birimleri hakkında detaylı açıklamalarda bulundu. Antonopoulos Bitcoin‘in hükümetler üzerindeki etkisinin adeta dünya çapında olduğunu vurguladı.

Andreas Bitcoin ve Bitcoin bloğu üzerinde oluşmuş ilk mesaj hakkındaki görüşlerini bildirdikten sonra, insanların Bitcoin’e ve hükümete karşı olan sorumlulukları hakkında bir soru ile karşı karşıya kaldı.

Andreas’ın cevabı fikirlerin gücü ve Bitcoin fikri ile başladı:

”Fikirler güçlüdür ve fikirler insanlık tarihinde daha önce hiçbir şeyin yapmadığı gibi gelecekteki parayı değiştirirler. İnsanlar değil, fikirler. Ve iyi haber şu ki Bitcoin bir insan değil, Bitcoin bir fikir.”

Andreas sorunun devamında Bitcoin’in arkasında bir çok insan olmasına rağmen, bunun özünde bir fikir olduğunu belirtti:

”… ve çok güzel bir yol ile, bu aslında matematiksel formüllere dökülmüş ve bir yazılım olarak bir araya gelmiş bir fikir. Bu sebeple söz konusu fikir şu an internet üzerinde ve bu internetin tek bir yerinde değil, (her yerinde).”

Andreas’a göre Bitcoin fikri artık özgür ve her yerde dolaşıyor. Fikrin anlaşılması ne kadar kolay olursa, uygulanması da o kadar kolaylaşır. Andreas hükümetlerin rolüne ve yapmak istediklerine de değindi ve şunları aktardı:

”Hükümette çalışan insanlarla konuştuğunuzda komik bir şey ortaya çıkıyor, onların otoritesini sorguladığınızı düşünüyorlar, onların tamamen yetkili olup olmadıklarını sorguladığınızı zannediyorlar, kripto para birimlerini, blockchain’i, Bitcoin’i durdurmak için manevi bir yetkilerinin olduğunu düşünüyorlar. Hükümetler Bitcoin’i durdurmaya çalışacak ama eninde sonunda başarısız olacaklar.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Salih
    Posted 07 Eylül 2018 - 12:34 12:34

    AYNEENN.
    BUNU DAHA ANLAMAMIŞ OLAN YOLDA KALIRR.

Leave a comment