Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Borsalarından Huobi, Hong Kong Borsası’nda Listelenen Şirketi Satın Aldı

Hong Kong Borsası (HKEx) tarafından yapılan duyuruya göre kripto para borsalarından Huobi, Hong Kong merkezli şirketlerden olan Pantronics Holdings Ltd.’yi satın aldı.

Huobi’nin Pantronics’i satın alacağına dair çeşitli söylentiler vardı ancak bunlar yalnızca söylentiden ibaretti. Ancak Pantronics’in 22 Ağustos’ta hisse alım-satımını durdurmuş olması bu söylentileri güçlendiriyordu.

Bundan birkaç gün önce çıkan haberlerde Huobi’nin Pantronics’in yüzde 73.73’lük hissesini satın aldığı tahmin ediliyordu. HKEx tarafından yapılan duyuruya göre ise Huobi ve Blockchain şirketlerinden Fission Capital, toplamda %71.67’lik hisse satın aldılar. Artık Pantronics’in %66.26’sı Huobi’ye, %5.41’i ise Fission Capital’a ait.

Huobi’nin gerçekleştirdiği bu satın alım işlemi, küçük bir şirketin halka açık bir şirketi satın almasına benziyordu (reverse takeover). Ancak Fission Capital’ın ortaklarından olan Sandy Peng bunun gayet sıradan bir satın alma işlemi olduğunu belirtti. Peng, Cointelegraph’a verdiği demeçte şu açıklamayı yaptı:

“Fission olarak Hong Kong’daki sermaye piyasasında yılların deneyimine sahibiz. Bu satın alım işlemini Huobi’yle birlikte gerçekleştirdik ve Huobi’nin de sektördeki tecrübesine güveniyoruz.”

Peng satın alma işleminin bir reverse takeover olmadığını söylüyor ancak bu tarz bir işlem yapılması gayet mantıklı olurdu. Özellikle özel şirketler bu metodu kullanıp halka açık bir şirketi satın alabilir ve halka açık hale gelebilir. Böylece halka açılma sürecinin zahmetlerinden de kurtulmuş olur. Çünkü bu metodu kullanarak halka açık bir şirketi satan alan özel şirketler, doğrudan borsada listelenmeye başlıyorlar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment