Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Emektar Wall Street Çalışanını Yeni CFO Olarak İşe Aldı – Yoksa Halk Arz Mı Planlanıyor?

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binance, bugün yaptığı bir duyuruda Wall Street‘in eski kulağı kesiklerinden olan Wei Zhou’yu, yeni Finans Direktörü (CFO) olarak bünyesine kattığını açıkladı.


Zhou dünyanın lider kripto para borsasına geçiş yapmadan önce, Zhaopin.com ve Charm Communications firmalarında CFO olarak çalıştı ve işin sonunda iki firmayı da NYSE ve NASDAQ borsalarında halka arz yoluna götürdü. Yani Zhou’nun Wall Street piyasasında ”ilk halka arzcı” olarak bilinen bir ünü var. Tam olarak bu sebepten bir çok piyasa analisti Binance’ın ilk halka arz yolunda emin adımlarla ilerlediğini düşünmekte.

Binance 2018 yılının ilk çeyreğinde elde ettiği 200 milyon dolarlık gelirden sonra pek de halka arza ihtiyaç duyan bir firma olarak gözükmese de, halka arz sonrası kesinlikle daha çok kurumsal yatırımcıya ulaşabilir ve çok daha büyük bir firma haline gelebilir. Buna ek olarak yapılacak bir halka arz Binance’ın ilk yatırımcılarının firmadan çekilmesini ve firmanın şu an Sequoia Capital ile devam eden olaylarının son bulmasını da sağlayabilir.

Binance geçtiğimiz tarihlerde kendi platform token’i olan Binance Coin (BNB) için bir ilk dijital para arzı süreci başlatmıştı ve bu girişim ile 15 milyon doların üzerinde gelir elde etmişti. CoinMarketCap verilerine göre BNB basın saatine göre 16. kripto para birimi pozisyonunda ve 10 doların üzerinde bir birim fiyata sahip.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment