Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Finansal Uzman: Bitcoin Kan Kaybetmeye Devam Ediyor Ama Yine De Eskisinden Daha Stabil

6 Eylül Perşembe günü, finansal uzman ve başarılı analist Lawrence Shover, 24 saat içerisinde gerçekleşen çoğul kripto para piyasa çöküşleri, kripto para birimlerinin meşruluğu ve piyasaya olan güvensizlik hakkında Bloomberg‘e konuştu.

SFG Alternatives firmasından Lawrence Shover, Bitcoin ve diğer kripto para birimlerinin önündeki büyük engellerden bir tanesinin, Goldman Sachs tarafından ticari masa iptal kararı olduğun ifade etti. Bankacılık devine yakın yetkililer daha önce firmanın Bitcoin ticaret masası planlarını rafa kaldırdığını bildirmişti. Söz konusu habere göre ”Goldman Sachs kripto para dünyasına katkı sağlayabilecek başka yollar aramakta” olarak vurgu bile yapıldı.

Ancak bugün gelen yeni bir haberde, Goldman Sachs CFO’su bu iddiaları açık bir dille yalanladı.

San Francisco’daki TechCrunch konferansına katılan Chavez, bankanın kripto paralarla ilgili planlarını ertelediğine dair çıkan haberleri şöyle yorumladı:

“Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama bu yönde çıkan haberler sahte.”

Business Insider, 5 Eylül’de yaptığı bir haberle bankanın bu planı ertelemeye karar verdiğini duyurdu. Chavez ise ortada ‘ertelenen’ bir şeyin olmadığını çünkü bu planın zaten belli bir zaman çizelgesine oturtulmadığını vurguladı.

Analiste göre BTC haftaya iyi başlayıp kötü bitirse bile, 6400 dolar sınırının üzerinde kalabilmesi bile BTC’nin daha stabil olduğunu göstermekte. Shover bunun yanı sıra Bitcoin piyasasının çoğunlukla spekülatörlerden ve dedikodulardan etkilenen bir alan olduğunu da vurguladı. Shover şu sıralar Bitcoin’in en çok ihtiyaç duyduğu şeyin ise meşruluk ve kabul görme olduğunu belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment