Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Goldman Sachs İle İlgili Çıkan ‘Erteleme’ Haberlerine CFO’dan Cevap: ‘Hiç Zaman Belirlememiştik Ki’

Bundan yalnızca birkaç gün önce Goldman Sachs‘in kripto paralar için özel bir ticaret masası oluşturma planlarını ertelediğine dair haberler çıktı. Goldman Sachs’in CFO’su olan Martin Chavez ise bu yönde çıkan haberleri yalanladı.

San Francisco’daki TechCrunch konferansına katılan Chavez, bankanın kripto paralarla ilgili planlarını ertelediğine dair çıkan haberleri şöyle yorumladı:

“Bunu diyeceğim hiç aklıma gelmezdi ama bu yönde çıkan haberler sahte.”

Goldman Sachs’in kripto paralara özel ticaret masası oluşturacağına dair haberler ilk olarak geçtiğimiz yılın Aralık ayında çıkmışlardı. Ancak Business Insider, 5 Eylül’de yaptığı bir haberle bankanın bu planı ertelemeye karar verdiğini duyurdu. Chavez ise ortada ‘ertelenen’ bir şeyin olmadığını çünkü bu planın zaten belli bir zaman çizelgesine oturtulmadığını vurguladı:

“Dijital para araştırmaları hakkında konuşurken bu araştırmaların zaman içerisinde gelişeceklerini söylüyorduk. Belki de birileri bu araştırmalarımız yüzünden heyecana kapıldı.”

Goldman Sachs, CBOE ve CME tarafından sunulan Bitcoin vadeli işlemleri için likidite sağlıyor ancak bankanın ‘fiziki Bitcoin’ hakkındaki görüşleri henüz kesinleşmemiş durumda. Ayrıca Goldman Sachs’in kripto paralara özel bir ticaret masası oluşturup oluşturmadığı hala kesinlik kazanmamış olsa da bankanın emanet bazlı işlemleri araştırdığını biliyoruz. Chavez’in konuyla ilgili yorumları şu yönde:

“Fiziki Bitcoin fikri ilgi çekici olduğu kadar zorlayıcı da. Emanet açısından baktığımızda Bitcoin için henüz kurumsal düzeyde bir emanet hizmetinin oluşturulmadığını görüyoruz. Biz böyle bir hizmetin oluşmasını istiyoruz ve buna daha zaman var.”

Bitcoin için kapsamlı bir emanet sisteminin oluşturulması durumunda Goldman Sachs, müşterilerinin adına fon tutmaya başlayabilir ve müşteri fonlarını çeşitli saldırılardan koruyabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment