Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Andreas M Antonopoulos: Bitcoin Merkezi Bankacılık ve Finans Kurumlarını Alt Üst Edebilir

Mastering Bitcoin eserinin yazarı ve kripto para dünyasında oldukça tanınan bir isim olan Andreas M. Antonopoulos, yakın zamanda katıldığı bir soru cevap etkinliğinde Bitcoin‘in fiyatının daha fazla kişi tarafından kabul görmesi konusunda çok fazla etkiye sahip olduğunu ifade etti. Ünlü yatırımcı bunun yanı sıra Bitcoin’in fiyatı veya değeri çok yükselmese bile, lider kripto para biriminin hükümetleri ve finansal sistemleri değiştirip değiştiremeyeceği ve yolsuzluğu azaltıp azaltamayacağı hakkında da sorulara cevap verdi.

Antonopoulos ilk olarak kripto para birimlerinin bütün merkezi bankacılık ve finans hizmetlerini sekteye uğratabileceğini belirterek söze başladı. Bunun temel nedenini ise kripto para birimlerinin bir tür ”çıkış sistemi”, ”güvenlik kasası” ve ”güvenli bir liman” olarak ortaya çıkmasına bağladı. Kripto para birimleri özellikle ünlü ABD ekonomik krizi sonrası insanlar paralarını kendileri kontrol edebilsin diye yaratıldı. Antonopoulos bu sebeple Bitcoin’in sahip olduğu değerin veya fiyatın bunu değiştiremeyeceğini, bunun yerine kendi vatandaşlarının parasını çalan baskıcı hükümetlerden kaçmak isteyen insanların Bitcoin’e geçişinin asıl önemli etki ve katalizör olduğunu ifade etti.

”Bunu değerli yapan sahip olduğu birim fiyat değil, sahip olduğu kullanışlılıktır. ”

Antonopoulos konuşmasının devamında Bitcoin’in gerçek kullanım alanının bankacılık hizmeti alamayan kişiler için olduğunu da ifade etti. Andreas dünyada sadece 4 milyar insanın bankacılık hizmeti kullanması üzerine gelen bir soruya ise, insanların bankalara güvenmemesinin sebebini güvensizlik ve mevcut finansal sistem olarak açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment