Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Arnavutluk Kripto Para ve Bitcoin Düzenlemeleri Oluşturmaya Başladı!

Arnavutluk hükümeti ülkeyi yeni yeni artmaya başlayan kripto para dostu yetki bölgelerinden birisi yapmak istediklerinin sinyallerini vermeye başladı.

Hükümet Düzenleyici Yasal Çerçeveleri Araştırıyor

Yerel haber kaynağı Tirana Times‘ın 22 Ekim tarihinde aktardığı bilgilere göre, bir çok başka ülkeler gibi ilk başta kripto para birimleri ve kripto para yatırımları hakkında bir dizi uyarılarda bulunmuş olan Batı Balkan ülkesi şu sıralar ”düzenleyici bir yasal çerçeve oluşturma koşullarını” araştırmaya koyuldu.

Eğer haberler doğru ise ve Arnavutluk gerçekten de kripto para dostu bir ülke olup, kripto paralarla ilgili bir yasal çerçeve oluşturmak istiyorsa, ülke yakın zamanda aynı Malta ve İsviçre gibi bir çok kripto para odaklı yatırım alabilir. Malta yaptığı gelişmeler ve yasalarla Binance gibi dünyanın en değerli kripto para platformlarından bir kaçını ülkesine çekmeyi ve ciddi bir ekonomik kalkınma yaratmayı başarmıştı.

Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, konu hakkında yaptığı açıklamalarda, kripto dostu bir yeniliğin ”şok edici bir değişim” olduğunu ifade etti:

”Yenilikçi olmak ile girişimci finansal piyasaların çekim merkezi olmak, gelişmişlik seviyelerine bakılmaksızın bütün ülkeler için açık bir fırsat.”

Rama daha sonra daha önce taraftarı olan düşünceden dönülüp kripto para dostu bir ülke olma görüşüne geçilmesinin arkasındaki temel sebeplerin arasında ”yeni piyasalar açmak ile iyi maaş veren ve kalifiye elemanlara sahip olan yeni fırsatlar yaratmak” isteklerinin yattığını vurguladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment